Muffins
Είναι βασική συνταγή για μάφινς, ελαφρώς γλυκά ψωμάκια. Ιδανικά για πρωινό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή είναι η βασική συνταγή. Βγαίνουν κάτι ανάμεσα σε κέικ και ψωμί, ελαφρώς γλυκά, αλλά αρκετά ουδέτερα ώστε να τα γεμίσετε με οτιδήποτε.Μπορείτε να τα αλείψετε με μαρμελάδα ή μερέντα ή ακόμα να τα κάνετε αλμυρά βάζοντας τυρί και ζαμπόν.Επίσης μπορείτε να αρωματίσετε τη ζύμη πριν την ψήσετε ώστε να γίνουν πιο γλυκά ή αρωματικά.
Υλικά
-
2 φλ. αλεύρι
-
1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
2 κ.σ. ζάχαρη
-
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
-
1 φλ. γάλα
-
1/4 φλ. βούτυρο λιωμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
-
2
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
-
3
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας μόνο τόσο ώστε να υγρανθεί το αλεύρι (να μη γίνει λείο).
-
4
Τα βάζουμε σε βουτυρωμένες φόρμες για cupcakes (αυτές που κάνουν μικρά κεκάκια) και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Σχόλια (43)
επειδή έχω φτιάξει muffins, γίνονται επίσης πολύ νόστιμα αν αντικαταστήσεις το γάλα με χυμό πορτοκάλι ή μισό γάλα, μισό πορτοκάλι, και προσθέσεις και ξύσμα πορτοκαλιού ή λίγη μαρμελάδα πορτοκάλι για έξτρα άρωμα.