Να κεράσω κουλουράκια?
Ελαφριά, νόστιμα, εύκολα και πάνω από όλα υγιεινά. Κατάλληλα για το πρωινό καφεδάκι - γαλατάκι -τσαγάκι αλλά για οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλή επιτυχία και καλά τσιμπολογήματα!!
Υλικά
-
3/4 κούπα λάδι
-
2 κ.σ. ταχίνι
-
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
-
ξύσμα από δυο πορτοκάλια
-
1 1/2 κούπα ζάχαρη
-
4 κ.γλ. baking powder
-
1 κ.σ. κονιάκ
-
αλέυρι όσο πάρει (περίπου 1+ κιλό )
-
προαιρετικά μια βανίλια
-
σουσάμι για πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάω στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη και το ταχίνι.
-
2
Προσθέτω το baking, το κονιάκ, το ξύσμα και το χύμο πορτοκαλιού (+τη βανίλια).
-
3
Ύστερα ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύω.
-
4
Πλάθω κουλουράκια και τα μεταφέρω στο ταψί.
-
5
Πασπαλίζω με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
Σχόλια (6)