κύρια φωτογραφία συνταγής Necci με φρέσκο ανθότυρο και μέλι

Necci με φρέσκο ανθότυρο και μέλι

2 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
kalpet
kalpet @cook_8508458
,Italia

Είναι γλυκιές κρέπες με αλεύρι κάστανου που ετοιμάζουν οι ιταλοί στις γιορτές και τα πανηγύρια. Είναι ένα παραδοσιακό γλυκό των ορεινών περιοχών της Pistoia και της Garfagnana (Lucca). Τα βουνά είναι γεμάτα καστανιές και το αλεύρι κάστανου χρησιμοποιείται στην Τοσκάνη εδώ και αιώνες. Παλιότερα μάλιστα θεωρούνταν το αλεύρι των φτωχών! Τις ονόμασα κρέπες για τη μορφή τους, αλλά στην πραγματικότητα δεν περιέχουν αυγά. Είναι ένα γλυκό 100% vegan και χωρίς γλουτένη. Ως εκ τούτου, κατάλληλο για οποιονδήποτε. Εξαρτάται μόνο από τη γέμιση. Για να είναι ένα γλυκό vegan μπορείτε να αντικαταστήσετε τον ανθότυρο με μαρμελάδα κάστανο, κρέμα φουντουκιού vegan, μια κομπόστα φρούτων (π.χ. μήλα) ή ό, τι άλλο σας αρέσει!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το αλεύρι από κάστανα, ή αλλιώς γλυκό αλεύρι, έχει φυσική γλυκιά γεύση. Έχει χρώμα ανοιχτό καστανό και φυσικά γεύση κάστανου. Το αλεύρι κάστανου είναι βασικό συστατικό της ιταλικής κουζίνας. Το πιθανότερο είναι να το εντοπίσετε σε μαγαζιά με βιολογικά προιόντα χωρίς γλουτένη. Η πρώτη κρέπα είναι κάτι σαν τεστ, του πώς θα ρίξεις το χυλό στο τηγάνι, πώς θα τον απλώσεις στο τηγάνι, πόσο θα αφήσεις την κρέπα να ψηθεί...Η πρώτη κρέπα είναι σχεδόν πάντα αποτυχημένη. Καμιά φορά, ούτε η δεύτερη πετυχαίνει, ειδικά αν κάποιος είναι πρωτάρης, αλλά πιστέψτε με, στην τρίτη θα έχετε πάρει το κολάι. Για να αναποδογυρίσω τις κρέπες, χρησιμοποιώ μια μακρόστενη σπαστή σπάτουλα ειδική για ψάρια. Οι κρέπες, και δη αυτές εδώ, δεν κολλάνε μεταξύ τους, οπότε μη διστάζετε να τις ακουμπήσετε τη μια πάνω στην άλλη.Η πραγματική συνταγή θέλει τις κρέπες γεμιστές με τυρί ρικόττα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12-15 κρέπες
  1. Για τις κρέπες
  2. 300 γρ. αλεύρι κάστανου
  3. 1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  4. 2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
  5. 1 κουταλάκι αγνό παρθένο ελαιόλαδο
  6. 450/500 ml νερό
  7. 60 γρ. ανάλατο βούτυρο λιωμένο, για το βουτύρωμα του τηγανιού
  8. Για τη γέμιση
  9. 500 γρ. φρέσκο ανθότυρο
  10. 4 κουταλάκια γλυκού θυμαρίσιο μέλι ή καστανόμελο
  11. 50 γρ. φυστίκια Αιγίνης τριμμένα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοσκινίστε καλά το αλεύρι.

  2. 2

    Τοποθετήστε όλα τα υλικά για τις κρέπες μέσα σ'ένα μεγάλο μπωλ ή στον κάδο του μπλέντερ με βάση. Αναμείξτε καλά προσθέτοντας το νερό σιγά σιγά (ανάλογα με το άλεσμα του αλευριού μπορεί να χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο νερό) έως ότου αποκτήσετε έναν χυλό λείο και όχι πολύ πυκτό. Σε περίπτωση που δεν έχετε κανένα είδος μπλέντερ/μίξερ, αναμείξτε τα υλικά χτυπώντας τα καλά με ένα σύρμα.

  3. 3

    Ζεστένετε ένα αντικολλητικό τηγάνι 25 εκ. ή ένα τηγάνι ειδικό για κρέπες και χρησιμοποιώντας ένα πυρίμαχο βουρτσάκι, αλείψτε τον πάτο και τα τοιχώματα με λίγο λυωμένο βούτυρο. Αν έχετε την ειδική συσκευή για κρέπες, ακόμη καλύτερα!

  4. 4

    Ανακατέψτε το χυλό και ρίξτε 3-4 κουταλιές σούπας απ'το χυλό κατευθείαν από τον κάδο του μπλέντερ, που είναι σαν κανάτα, στο κέντρο του τηγανιού, περιστρέφοντάς το με γρήγορες κινήσεις για να απλωθεί ο χυλός ομοιόμορφα στον πάτο. Πρέπει οι κρέπες να είναι λεπτές. Χρειάζονται γρήγορες κινήσεις γιατί το τηγάνι είναι πολύ ζεστό κι αν οι κινήσεις σας είναι αργές, ο χυλός θα σταθεροποιηθεί πριν προλάβει ν'απλωθεί στο τηγάνι.

  5. 5

    Ψήστε την κρέπα για 30-40 δευτερόλεπτα (ψήνονται πολύ γρήγορα, προσέξτε μην σας καούν) μέχρι η πάνω μεριά να φαίνεται πως έχει σχεδόν ψηθεί.

  6. 6

    Με μια σπάτουλα σηκώστε γύρω-γύρω τις άκρες της και, προσεκτικά αλλά με αποφασιστικές και γρήγορες κινήσεις, αναποδογυρίστε την και ψήστε την για άλλα 10 δευτερόλεπτα ή μέχρι να ψηθεί.

  7. 7

    Μεταφέρετε την κρέπα σε μια πιατέλα και συνεχίστε να ψήνετε τις υπόλοιπες (μέχρι να τελειώσει ο χυλός) κατά τον ίδιο τρόπο, αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με λίγο λυωμένο βούτυρο και τοποθετώντας την κάθε κρέπα πάνω στην προηγούμενη.

  8. 8

    Ανακατέψτε καλά τον ανθότυρο με το μέλι με ένα πιρούνι.

  9. 9

    Πάρτε μια κρέπα κι απλώστε την πάνω σε ένα μεγάλο πιάτο.

  10. 10

    Αλείψτε τη κρέπα με τη γλυκιά κρέμα τυριού, πασπαλίστε λίγα φυστίκια και κλείστε την σαν ρολό.

  11. 11

    Συνεχίστε κατά τον ίδιο τρόπο και με τις υπόλοιπες κρέπες.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

kalpet
kalpet @cook_8508458
στις
,Italia

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα