Νεραϊδένια τούρτα δούκισσα
Μια τούρτα από νόστιμη και εύκολη δούκισσα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για τη φούστα της κούκλας, έβαλα ένα μέρος του μείγματος σε ποτήρι για να βγει το σχήμα. Αργότερα όταν το έβγαλα από το ψυγείο το έκοψα κι έβαλα την κούκλα μέσα και το έφτιαξα με τα χέρια.
Υλικά
-
200 γρ. βούτυρο ανάλατο
-
300 ml φρέσκα κρέμα
-
3/4 φλ. γάλα
-
150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
-
60 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο
-
2 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού (π.χ. nutella)
-
5 κ.σ. κακάο
-
1/2 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
-
3 κουτιά μπισκότα πτι-μπερ
-
Για το στόλισμα (προαιρετικά)
-
Ζαχαρόπαστες άσπρη, λιλά
-
Σαντιγή με λίγες σταγόνες από ροζ χρώμα
-
Λουλουδάκια από ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε το βούτυρο με τις σοκολάτες σε μπεν μαρί.
-
2
Ρίχνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να κοχλάσουν.
-
3
Στη συνέχεια βάζουμε το κακάο με την κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να βράσουν.
-
4
Στο τέλος ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα σε κομματάκια και βάζουμε το μείγμα σε φόρμα. Όταν κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια