Νεράντζι γλυκό κουταλιού

Bαθμολογία: 5
       
 
9 ψήφοι
Σουηδός Μάγειρας, 10.03.12

Περιγραφή

Το αγαπημένο γλυκό μας για το άρωμα,το χρώμα και τη γεύση του!

Νεράντζι γλυκό κουταλιού

Τι χρειαζόμαστε:

 

  • 1200 γρ. νεράντζια
  • 3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • χυμό ενός λεμονιού
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Φτιάχνει: 2 γυάλινα βάζα των 500γρμ
Κόστος:
(3 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(3 ψήφοι)
Προετοιμασία: 24 ώ (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 35' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα φρούτα μας.
  2. Τα ξύνουμε με ψιλό τρίφτη, πολύ προσεκτικά να βγεί η πορτοκαλί φλούδα που πικρίζει.
  3. Στη συνέχεια με κοφτερό μαχαιράκι κόβουμε τις κορυφές του φρούτου και χαράζουμε τη φλούδα κάθετα ως τη σάρκα (όπως καθαρίζουμε ένα πορτοκάλι).
  4. Αφαιρούμε τα κομμάτια της φλούδας και πετούμε τη σάρκα. Η ποσότητα θα έχει περίπου 500γρμ. βάρος.
  5. Τυλίγουμε τα κομμάτια σε ρολάκια και τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα ή τα ράβουμε με κλωστή.
  6. Τα βάζουμε για 24 ώρες στο ψυγείο σε λεκάνη με νερό που να τα σκεπάζει.
  7. Αλλάζουμε 2 φορές το νερό.
  8. Μετά 24 ώρες τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε να βράσουν με καθαρό νερό για 10 λεπτά.
  9. Ξαναστραγγίζουμε και βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες.
  10. Σε κατσαρόλα πλατιά ετοιμάζουμε το σιρόπι και στα 5 λεπτά τοποθετούμε τα ρολάκια μέσα.
  11. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά έως να δέσει καλά το γλυκό.
  12. Ξαφρίζουμε και αδειάζουμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βάζα. Καλή επιτυχία!

Λίγα μυστικά ακόμα

Φέτος η νεραντζιά μου μας πρόσφερε 25 μυρωδάτα,τέλεια νεράντζια. Έφτιαξα πρώτη φορά γλυκό (και μαρμελάδα) και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Σχετικές συνταγές

    22 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 12-3-12  
    Το εφτιαξα πριν λιγες ημερες και ειδα οτι δεν υπήρχε συνταγη στο συγκεκριμένο γλυκο,την φτιαχνω καθε χρονο και μας αρεσει παρα πολυ!!Μπραβο και ευχαριστουμε που ανεβασες την συνταγη!!
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 12-3-12  
    Σ'ευχαριστώ πολύ.Καλοφάγωτο.Και μένα με εξέπληξε που δεν τη βρήκα..
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 13-3-12  
    Υπέροχη φωτογραφία,Ζουζουνελ!!!!!
    #
    Σχόλιο από aggelika42, 14-3-12  
    πολύ ώραια συνταγή και εγώ την κάνω χρόνια αλλά κρατάω φλούδα και αντί για ρολλάκια κόβω το νεράτζι σαν γλυκό κυδώνι
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 14-3-12  
    Eυχαριστώ!Κι εγώ δεν το ξύνω εντελώς,αφήνω λίγη..
    #
    Σχόλιο από Κέλλη, 24-3-12  
    Όταν λέτε ΄΄έως ότου δέσει το γλυκό΄΄για κάποιον που δεν ξέρει,πόση ώρα εννοείτε;Σκέπτομαι να το φτιάξω και θα ήθελα να ξέρω τον ακριβή χρόνο του βρασίματος. Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 24-3-12  
    Κέλλη,το χρόνο δεσίματος δεν μπορώ να τον υπολογίσω.Έχοντας υπόψιν ότι το σιρόπι έχει βράσει 5 λεπτά όταν μπει το φρούτο,όταν δεις να κάνει "μπουρμπουλήθρες" το γλυκό κάνεις το τεστ με το πιατάκι.Δηλ.παίρνεις με ένα κουταλάκι λίγο από το σιρόπι και το στάζεις στο πιατάκι,περιμένεις ένα λεπτό,δεν πρέπει να κυλάει σαν νερό αλλά ούτε να είναι σαν καραμέλα.
    Ελπίζω να σε βοήθησα,πάντα στη διάθεσή σου..
    #
    Σχόλιο από me71, 27-3-12  
    το λεμονι ποτε το βαζουμε?????
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 27-3-12  
    Mε τη ζάχαρη και το νερό,όταν ετοιμάζεις το σιρόπι..
    #
    Σχόλιο από me71, 27-3-12  
    #
    Σχόλιο από Κέλλη, 29-3-12  
    Συγνώμη Σουηδέ Mάγειρα που δεν είδα αμέσως την απάντηση σου.Ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές σου.Το γλυκό το έφτιαξα σύμφωνα με τη συνταγή σου και το έβρασα γύρω στα 20 λεπτά από τη στιγμή που τα έβαλα στο βραστό σιρόπι (μετά το πεντάλεπτο).Εξαιρετικό γλυκό.Αξίζει 5 πηρουνάκια.Ευχαριστούμε που το ανέβασες στο site.
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 29-3-12  
    Χαίρομαι που σας πέτυχε και σας άρεσε!!
    #
    Σχόλιο από glikoula, 20-10-12  
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 21-10-12  
    Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από Θάλεια7, 27-3-13  
    Την πρώτη φορά που το έφτιαξα μου βγήκε πολύ πικρό με αποτέλεσμα να πετάξω όλο το γλυκό. Σήμερα το έφτιαξα ξανά, μετά από 3 μέρες στο νερό αντί για μία, και έγινε υπέροχο! 5 πηρουνάκια και από εμένα
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 27-3-13  
    Ποτέ δεν μου έτυχε,να πικρίζει μετά από ένα 24ωρο και 2 αλλαγές νερού..
    Ίσως είναι και θέμα γούστου.
    Στην τελική,σας πέτυχε και χαίρομαι πολύ :)
    #
    Σχόλιο από Γλυκιά τουλουμπίτσα, 18-7-13  
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 3-2-14  
    Ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από AnnaSym, 27-5-14  
    Αν και καθυστέρησα να σου γράψω εντυπώσεις (κοντεύουμε να φάμε και τα 5 βάζα που έφτιαξα)...θα σου πω ότι έγινε εξαιρετικό! Με το ξύσιμο της φλούδας και τις αλλαγές στο νερό (τα άφησα 1 βδομάδα) δεν πικρίζει (εντάξει, ίσως λίγο, μετά την πρώτη μπουκιά...αλλά είναι νεράντζι...αυτή είναι η νοστιμιά του!).
    Στο βράσιμο έριξα και ένα ξυλαράκι κανέλα.
    Η συνταγή καταγράφτηκε!
    Ευχαριστούμε πολύ
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 27-5-14  
    Χαίρομαι που σας άρεσε τόσο!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    11 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 12-3-12  
    Το εφτιαξα πριν λιγες ημερες και ειδα οτι δεν υπήρχε συνταγη στο συγκεκριμένο γλυκο,την φτιαχνω καθε χρονο και μας αρεσει παρα πολυ!!Μπραβο και ευχαριστουμε που ανεβασες την συνταγη!!
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 13-3-12  
    Υπέροχη φωτογραφία,Ζουζουνελ!!!!!
    #
    Σχόλιο από aggelika42, 14-3-12  
    πολύ ώραια συνταγή και εγώ την κάνω χρόνια αλλά κρατάω φλούδα και αντί για ρολλάκια κόβω το νεράτζι σαν γλυκό κυδώνι
    #
    Σχόλιο από Κέλλη, 24-3-12  
    Όταν λέτε ΄΄έως ότου δέσει το γλυκό΄΄για κάποιον που δεν ξέρει,πόση ώρα εννοείτε;Σκέπτομαι να το φτιάξω και θα ήθελα να ξέρω τον ακριβή χρόνο του βρασίματος. Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από me71, 27-3-12  
    #
    Σχόλιο από Κέλλη, 29-3-12  
    Συγνώμη Σουηδέ Mάγειρα που δεν είδα αμέσως την απάντηση σου.Ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές σου.Το γλυκό το έφτιαξα σύμφωνα με τη συνταγή σου και το έβρασα γύρω στα 20 λεπτά από τη στιγμή που τα έβαλα στο βραστό σιρόπι (μετά το πεντάλεπτο).Εξαιρετικό γλυκό.Αξίζει 5 πηρουνάκια.Ευχαριστούμε που το ανέβασες στο site.
    #
    Σχόλιο από glikoula, 20-10-12  
    #
    Σχόλιο από Θάλεια7, 27-3-13  
    Την πρώτη φορά που το έφτιαξα μου βγήκε πολύ πικρό με αποτέλεσμα να πετάξω όλο το γλυκό. Σήμερα το έφτιαξα ξανά, μετά από 3 μέρες στο νερό αντί για μία, και έγινε υπέροχο! 5 πηρουνάκια και από εμένα
    #
    Σχόλιο από Γλυκιά τουλουμπίτσα, 18-7-13  
    #
    Σχόλιο από AnnaSym, 27-5-14  
    Αν και καθυστέρησα να σου γράψω εντυπώσεις (κοντεύουμε να φάμε και τα 5 βάζα που έφτιαξα)...θα σου πω ότι έγινε εξαιρετικό! Με το ξύσιμο της φλούδας και τις αλλαγές στο νερό (τα άφησα 1 βδομάδα) δεν πικρίζει (εντάξει, ίσως λίγο, μετά την πρώτη μπουκιά...αλλά είναι νεράντζι...αυτή είναι η νοστιμιά του!).
    Στο βράσιμο έριξα και ένα ξυλαράκι κανέλα.
    Η συνταγή καταγράφτηκε!
    Ευχαριστούμε πολύ
    #
    Σχόλιο από eirini358, 19-9-14  
    Μου έφεραν 1 τσαντα νεράτζια και λυπόμουν να τα πετάξω! Τα μισά τα έκανα μαρμελάδα και τα άλλα μισά γλυκό με αυτή τη συνταγή!Αν και πρώτη φορά εφτιαξα γλυκό νεράτζι, βγήκε πολύ ωραίο!

    11 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 12-3-12  
    Σ'ευχαριστώ πολύ.Καλοφάγωτο.Και μένα με εξέπληξε που δεν τη βρήκα..
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 14-3-12  
    Eυχαριστώ!Κι εγώ δεν το ξύνω εντελώς,αφήνω λίγη..
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 24-3-12  
    Κέλλη,το χρόνο δεσίματος δεν μπορώ να τον υπολογίσω.Έχοντας υπόψιν ότι το σιρόπι έχει βράσει 5 λεπτά όταν μπει το φρούτο,όταν δεις να κάνει "μπουρμπουλήθρες" το γλυκό κάνεις το τεστ με το πιατάκι.Δηλ.παίρνεις με ένα κουταλάκι λίγο από το σιρόπι και το στάζεις στο πιατάκι,περιμένεις ένα λεπτό,δεν πρέπει να κυλάει σαν νερό αλλά ούτε να είναι σαν καραμέλα.
    Ελπίζω να σε βοήθησα,πάντα στη διάθεσή σου..
    #
    Σχόλιο από me71, 27-3-12  
    το λεμονι ποτε το βαζουμε?????
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 27-3-12  
    Mε τη ζάχαρη και το νερό,όταν ετοιμάζεις το σιρόπι..
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 29-3-12  
    Χαίρομαι που σας πέτυχε και σας άρεσε!!
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 21-10-12  
    Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 27-3-13  
    Ποτέ δεν μου έτυχε,να πικρίζει μετά από ένα 24ωρο και 2 αλλαγές νερού..
    Ίσως είναι και θέμα γούστου.
    Στην τελική,σας πέτυχε και χαίρομαι πολύ :)
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 3-2-14  
    Ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 27-5-14  
    Χαίρομαι που σας άρεσε τόσο!
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 19-9-14  
    Πολύ χαίρομαι!! Καλοφάγωτο!!

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Αποστειρωμένα βάζα
    Όταν φτιάχνουμε μαρμελάδα, πρέπει μετά να τη β...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Καταψύχω φρούτα
    Τα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη. Έ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Ένα φρούτο την ημέρα
    Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 447 αγαπημένων συνταγών, του/της sophiaσοφια
    Αγαπημένες Δοκιμασμένες Συνταγές
    Ένα βιβλίο 44 αγαπημένων συνταγών, του/της eirini358
    Μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, κομπόστες
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της lianaki
    γλυκα κουταλιου
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της katerina hon
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 73 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelika42