kokocook
kokocook @cook_8508196
,Ελλάδα

Μια συνταγή για τα γνωστά νιοκι με λιαστή ντομάτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Κλαριφιέκάνουμε ένα μπεν μαρι και προσθέτουμε ολόκληρο το βούτηρο. Μόλις λιώσει θα δούμε οτι στον πάτο εχει κάτσει το γάλα απο το βούτηρο. Αυτό δεν το χρειαζόμαστε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3-4 άτομα
  1. 500 γρ γάλα φρέσκο
  2. 80-120 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  3. 4 φύλλα λιαστής ντομάτας
  4. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα βάζω γάλα να φτασει σε σημείο βρασμού.

  2. 2

    Προσθέτω το σιμιγδάλι, δουλεύω σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περιπου μέχρι το μίγμα να αρχίσει να δένει. Προσθέτω και τις λιαστές ντομάτες τις οποίες έχω κόψει ψιλό ζουλιέν (λεπτά μπαστουνάκια).

  3. 3

    Καρυκεύω σε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο,

  4. 4

    Προσθέτω κρόκους εκτός φωτιάς, και τη παρμεζάνα.

  5. 5

    Σε μια λαδόκολλα βάζω τη ζύμη, σκεπάζω με αλλη λαδόκολλα, και ανοίγω όπως τη ζύμη για Κις λοραίν σε πάχος 1 cm.

  6. 6

    Κόβω με κουπατ, πουδράρω με βούτυρο κλαριφιέ (λιωμένο βούτυρο το οποίο το έχω διαχωρίσει από το γάλα του), παρμεζάνα, και γκρατινάρω στους 180.

  7. 7

    Συνοδεύω με σάλτσα ναπολιτεν, σάλτσα Εσπανιόλ.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

leangourmet
leangourmet @cook_8471582
Ωραία φαίνεται η συνταγή σου. Αλλά κρίνοντας από τα υλικά και το μαγείρεμα μοιάζει περισσότερο με "πολέντα" (ψητός πουρές καλαμποκάλευρου) παρά με νιόκι.

Από

kokocook
kokocook @cook_8508196
στις
,Ελλάδα
Μια ομορφη καλησπερα σε ολους.Ειμαι απόφοιτος της σχολης LEMONDE και θα ανεβαζω καθε φορα συνταγες για να μαθουμε να μαγειρευουμε επαγγελματικα στο σπιτι μας .Οτι απορεια εχεται μπορειτε να μου στειλετε μήνυμα
Δες περισσότερα