Νιόκι ρωμαίν με λιαστή ντομάτα
Μια συνταγή για τα γνωστά νιοκι με λιαστή ντομάτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Κλαριφιέκάνουμε ένα μπεν μαρι και προσθέτουμε ολόκληρο το βούτηρο. Μόλις λιώσει θα δούμε οτι στον πάτο εχει κάτσει το γάλα απο το βούτηρο. Αυτό δεν το χρειαζόμαστε.
Υλικά
-
500 γρ γάλα φρέσκο
-
80-120 γρ σιμιγδάλι ψιλό
-
50 γρ παρμεζάνα
-
4 φύλλα λιαστής ντομάτας
-
1-2 κρόκους αυγών
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα βάζω γάλα να φτασει σε σημείο βρασμού.
-
2
Προσθέτω το σιμιγδάλι, δουλεύω σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περιπου μέχρι το μίγμα να αρχίσει να δένει. Προσθέτω και τις λιαστές ντομάτες τις οποίες έχω κόψει ψιλό ζουλιέν (λεπτά μπαστουνάκια).
-
3
Καρυκεύω σε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο,
-
4
Προσθέτω κρόκους εκτός φωτιάς, και τη παρμεζάνα.
-
5
Σε μια λαδόκολλα βάζω τη ζύμη, σκεπάζω με αλλη λαδόκολλα, και ανοίγω όπως τη ζύμη για Κις λοραίν σε πάχος 1 cm.
-
6
Κόβω με κουπατ, πουδράρω με βούτυρο κλαριφιέ (λιωμένο βούτυρο το οποίο το έχω διαχωρίσει από το γάλα του), παρμεζάνα, και γκρατινάρω στους 180.
-
7
Συνοδεύω με σάλτσα ναπολιτεν, σάλτσα Εσπανιόλ.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)