Νησιώτικοι ρεβυθοκεφτέδες

Bαθμολογία: 4.9294
       
 
85 ψήφοι
elenikolas, 07.07.08

Περιγραφή

Νόστιμοι τραγανοί ρεβυθοκεφτέδες που μοιάζουν με λουκουμαδάκια και φτιάχνονται με ωμά αλεσμένα ρεβίθια. Περιζήτητο ορεκτικό που κάνει θραύση στα ταβερνάκια τώρα το καλοκαίρι στο νησί μου, όποιος φάει σίγουρα ζητάει και δεύτερη μερίδα.

Νησιώτικοι ρεβυθοκεφτέδες

Τι χρειαζόμαστε:

  • 200 γραμ.μουλιασμένα από βραδύς ρεβύθια
  • 4-5 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 ματσάκι φρέσκος δυόσμος
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • 250 γραμ.περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κ.γλ. baking
  • αλάτι, πιπέρι
  • μπόλικο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.
Κόστος:
(5 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(5 ψήφοι)
Προετοιμασία: 216' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 47' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Εχουμε μουλιάσει τα ρεβίθια από βραδύς σε μπόλικο νερό.
Βήμα 2
2) Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα κρεμμύδια, τις ντομάτες που τις έχουμε ξεφλουδίσει, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι
Βήμα 3
3) και τα κάνουμε πολτό.
Βήμα 4
4) Αν είναι το μείγμα σφιχτό και δεν χτυπιέται καλά στο μπλέντερ προσθέτουμε μια ντοματούλα ακόμη ή λίγο νεράκι.
Βήμα 5
5)

Αδειάζουμε το μείγμα σε μπώλ και προσθέτουμε το αλεύρι και το baking (το αλεύρι το υπολογίζουμε έτσι ώστε να πετύχουμε ένα χυλό ούτε πηχτό πολύ ούτε νερουλό) και ανακατεύουμε.

Βήμα 6
6) Αφήνουμε για 1 ώρα περίπου να ξεκουραστεί
Βήμα 7
7) και μετά τηγανίζουμε παίρνοντας με ένα κουταλάκι του γλυκού κουταλιά κουταλιά απ το μείγμα μας σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο (σε κατσαρολίτσα ή φριτέζα) να σκεπάζονται απ το λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε αντί για μπλέντερ τα τρίβουμε στο multi χωρίς να λιώσουν πολύ και έτσι μένουν και κάποια ρεβύθια χοντροκομμένα έτσι γίνονται πιό τραγανοί αλλά δεν φουσκώνουν πολύ.

Οι παλιές νοικοκυρές έσπαζαν τα ρεβίθια σε γουδί. Στο μπλέντερ γίνονται ομοιόμορφοι και μοιάζουν σαν μικροί ρεβυθολουκουμάδες.

 

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    112 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 8-7-08  
    Βασικά θέλω να ρωτήσω, δεν κατάλαβα καλά αν γίνετε με το αλεύρι , ζύμη να "κρατάει" στο κουτάλι, σαν των λουκουμάδων, ή είναι ρευστή?
    Αν είναι σαν και αυτούς που είχα δοκιμάσει μια φορά στην Τήνο.. τότε είναι εξαίσιοι!!!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 8-7-08  
    Στέφη μου η υφή της ζύμης γίνεται περίπου σαν των λουκουμάδων σαν πηχτό κουρκούτι δηλαδή να γλιστράει απ το κουταλάκι όταν τους ρίχνουμε στο καυτό λάδι,όχι όμως νερουλή.Η ποσότητα του αλευριού που δίνω πιστεύω είναι ότι πρέπει.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 3-10-08  
    Αυτή ακριβώς τη συνταγή, έψαχνα να βρω τόοοσο καιρό! Την είχα δοκιμάσει σε ταβερνάκι στο νησί σου και είχα τρελαθεί!
    Την έφτιαξα και μόνη μου, με ό,τι θυμόμουν πως είχαν βάλει μέσα και βγήκαν τέλειοι. Σ'ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 3-10-08  
    Χαίρομαι που σου άρεσαν Mageirissa οι πιο πολλοί είναι επιφυλακτικοί στην αρχή, αλλά όταν δοκιμάσουν τρελαίνονται!!!! Επειδή τους φτιάχνω συχνά, κάνω μια γενναία ποσότητα μείγματος και την φυλάω σε χωριστά ταπεράκια στην κατάψυξη, και έτσι όποτε τους λιγουρευτούμε ξεπαγώνω και τηγανίζω;-)
    #
    Σχόλιο από zanice, 28-1-09  
    Θα δοκιμάσω σύντομα την συνταγή σου...τα πιρουνάκια θα τα βάλω μετά.
    #
    Σχόλιο από ANGELL, 28-1-09  
    ναι την εχω δοκιμασει αυτη την συνταγη μονο που αντι για δυοσμο εχω βαζω κιμινο...
    Και παλη συνχαριτηρια ειναι η πιο νοστιμη και γρηγορη ρεβιδοκεφτεδες .....
    #
    Σχόλιο από mpalou, 28-1-09  
    Να ρωτήσω κάτι που δεν κατάλαβα; Τα ρεβύθια δεν θα βράζουμε καθόλου;;; Δεν χρειάζεται;
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 28-1-09  
    Όχι mpalou δεν τα βράζουμε τα ρεβίθια τα αλέθουμε ωμά.
    #
    Σχόλιο από nikoula, 29-1-09  
    φαινεται νοστιμη.
    Μονο στο τηγανι γινεται;
    δεν μπορω να το βαλω σε φουρνο για πιο διαιτιτικη;
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 29-1-09  
    nikoula δεν τους έχω δοκιμάσει στο φούρνο. Δεν ξέρω αν μπορούν να γίνουν εκεί. Αν το τολμήσεις πες μας το αποτέλεσμα :-)
    #
    Σχόλιο από Panagiotopoulou, 30-1-09  
    Δοκιμαστε να βάλετε και μια κουταλια της σούπας ταχινι !
    #
    Σχόλιο από painter, 6-2-09  
    Ελενίτσα 5 πιρουνάκια από εμένα .Οι ρεβυθοκεφτέδες ήταν απλά τέλιοι!!!Εγω βέβαια ξεχασα το έξτρα μπέικιν αλλά τελικά μου φάνηκε ότι δεν χρειαζόταν.Τους πρόσθεσα και λίγο μαιντανό,σκόρδο και ρίγανη!!!Ηταν εξαιρετικοί,δοκιμασε κι εσύ!!!
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 13-2-09  
    Τα έφτιαξα σήμερα. Καταπληκτικοί. Δεν περίμενα ότι οι ρεβυθοκεφτέδες θα είναι τόσο νόστιμοι. Μοσχομυρίζουν. Σου αξίζουν τα 5 πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 13-2-09  
    Χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν και τους ευχαριστηθήκατε.Panagiotopoulou και painter θα δοκιμάσω οπωσδήποτε τις παραλλαγές σας :-)
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΛΕΤΑ, 1-3-09  
    Καλα εεε!!!!! Ελενη δεν το περιμενα!!!!!
    Τι γευσηηηηη!!!!! πω πωωωωωω!!! ολα τα λεφτα.Φανταστικοι,τελειοι,το κατι αλλο.
    Σε ευχαριστουμε!!!!!!!
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ.
    #
    Σχόλιο από Billie, 2-3-09  
    Πεντανόστιμοι!!Πολύ γρήγοροι στην προετοιμασία τους,ξέμεινα από μπλέντερ αλλά και στο μούλτι μια χαρά έγιναν(όχι πάντως σα λουκουμάδες).Δεν έβαλα δυόσμο(δεν τον αντέχω)αλλά μαιντανό που τους πήγαινε θάυμάσια!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 2-3-09  
    Χαίρομαι που σας άρεσαν. Βillie αν δεν γίνουν χυλός τα ρεβίθια δεν γίνονται σαν λουκουμαδάκια. Και χυλός γίνονται μόνο στο μπλέντερ. Πάντως και έτσι δεν υστερούν σε νοστιμιά. Ευχαριστώ για τα καλά σας σχόλια:Ο)
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΛΕΤΑ, 3-3-09  
    Αλλα 5 πηρουνακια!!! Απο οσους τα δοκιμασαν χθες!! Και αλλα τοσα απο μενα γιατι οποτε θα τους τρωω παντα θα με εκπλησει η γευση τους.Α! οι δικοι μου ηταν σαν λουκουμαδακια, θελουν πολυ λαδι.
    Και παλι ευχαριστουμε Ελενη!!!!
    #
    Σχόλιο από mpalou, 4-3-09  
    Άψογοι!!! Τους έκανα την καθαρά Δευτέρα και ενθουσιάστηκα!
    #
    Σχόλιο από ΚΕΡΑΣΑΚΙ, 4-3-09  
    Ένα μεγάλο μπράβο!!Τους έφτιαξα την καθαρά Δευτέρα και ξετρελάθηκαν όλοι!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    92 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 3-10-08  
    Αυτή ακριβώς τη συνταγή, έψαχνα να βρω τόοοσο καιρό! Την είχα δοκιμάσει σε ταβερνάκι στο νησί σου και είχα τρελαθεί!
    Την έφτιαξα και μόνη μου, με ό,τι θυμόμουν πως είχαν βάλει μέσα και βγήκαν τέλειοι. Σ'ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 3-10-08  
    Χαίρομαι που σου άρεσαν Mageirissa οι πιο πολλοί είναι επιφυλακτικοί στην αρχή, αλλά όταν δοκιμάσουν τρελαίνονται!!!! Επειδή τους φτιάχνω συχνά, κάνω μια γενναία ποσότητα μείγματος και την φυλάω σε χωριστά ταπεράκια στην κατάψυξη, και έτσι όποτε τους λιγουρευτούμε ξεπαγώνω και τηγανίζω;-)
    #
    Σχόλιο από zanice, 28-1-09  
    Θα δοκιμάσω σύντομα την συνταγή σου...τα πιρουνάκια θα τα βάλω μετά.
    #
    Σχόλιο από ANGELL, 28-1-09  
    ναι την εχω δοκιμασει αυτη την συνταγη μονο που αντι για δυοσμο εχω βαζω κιμινο...
    Και παλη συνχαριτηρια ειναι η πιο νοστιμη και γρηγορη ρεβιδοκεφτεδες .....
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 13-2-09  
    Τα έφτιαξα σήμερα. Καταπληκτικοί. Δεν περίμενα ότι οι ρεβυθοκεφτέδες θα είναι τόσο νόστιμοι. Μοσχομυρίζουν. Σου αξίζουν τα 5 πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 13-2-09  
    Χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν και τους ευχαριστηθήκατε.Panagiotopoulou και painter θα δοκιμάσω οπωσδήποτε τις παραλλαγές σας :-)
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΛΕΤΑ, 1-3-09  
    Καλα εεε!!!!! Ελενη δεν το περιμενα!!!!!
    Τι γευσηηηηη!!!!! πω πωωωωωω!!! ολα τα λεφτα.Φανταστικοι,τελειοι,το κατι αλλο.
    Σε ευχαριστουμε!!!!!!!
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ.
    #
    Σχόλιο από Billie, 2-3-09  
    Πεντανόστιμοι!!Πολύ γρήγοροι στην προετοιμασία τους,ξέμεινα από μπλέντερ αλλά και στο μούλτι μια χαρά έγιναν(όχι πάντως σα λουκουμάδες).Δεν έβαλα δυόσμο(δεν τον αντέχω)αλλά μαιντανό που τους πήγαινε θάυμάσια!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 2-3-09  
    Χαίρομαι που σας άρεσαν. Βillie αν δεν γίνουν χυλός τα ρεβίθια δεν γίνονται σαν λουκουμαδάκια. Και χυλός γίνονται μόνο στο μπλέντερ. Πάντως και έτσι δεν υστερούν σε νοστιμιά. Ευχαριστώ για τα καλά σας σχόλια:Ο)
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΛΕΤΑ, 3-3-09  
    Αλλα 5 πηρουνακια!!! Απο οσους τα δοκιμασαν χθες!! Και αλλα τοσα απο μενα γιατι οποτε θα τους τρωω παντα θα με εκπλησει η γευση τους.Α! οι δικοι μου ηταν σαν λουκουμαδακια, θελουν πολυ λαδι.
    Και παλι ευχαριστουμε Ελενη!!!!
    #
    Σχόλιο από mpalou, 4-3-09  
    Άψογοι!!! Τους έκανα την καθαρά Δευτέρα και ενθουσιάστηκα!
    #
    Σχόλιο από ΚΕΡΑΣΑΚΙ, 4-3-09  
    Ένα μεγάλο μπράβο!!Τους έφτιαξα την καθαρά Δευτέρα και ξετρελάθηκαν όλοι!!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 9-3-09  
    Τέλειοι!!! Εκανα πιο πηχτό μείγμα και τα έψησα στο φούρνο .
    #
    Σχόλιο από hellenn, 11-3-09  
    Ελενακι μου οχι απλως τελειοι
    και κατι παραπανω ξετρελαθηκαν ολοι.
    Σ'ευχαριστω πολυ για τις συνταγες σου
    ειναι ολες καταπληκτικες!!!
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 12-3-09  
    Ελένη έχω φτιάξει το μίγμα και μου φαίνεται λίγο νερουλό, τα ρεβύθια τα ζυγίζεις μουλιασμένα ή στεγνά;
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 12-3-09  
    Vasiliki68 τα ρεβίθια τα ζυγίζω πριν τα μουλιάσω. Αν το μείγμα σου είναι νερουλό πρόσθεσε λίγο αλεύρι ακόμη, πρέπει να είναι σαν πηχτός χυλός.
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 12-3-09  
    Ελένη ευτυχώς είχα λίγα ακόμα ρεβύθια μουλιασμένα τα άλεσα και τα πρόσθεσα και έγιναν πολύ καλοί!!! Πέρασε κι απ' το κοπιάστε.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 14-3-09  
    τωρα τι να πω??? πως να εκφραστω??αχχαχαχαχα,εχω παθει πλακα,δεν ειχα ξαναφαει ουτε φυσικα ειχα φτιαξει ποτε μου.ΤΕΛΕΙΟΙ,ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ ειχα φτιαξει να βαλω και στην καταψυξη και επειδη τους τρωγαμε απο το τηγανι δεν εμεινε τιποτα!!!Μπρααααααααβο Ελενη με την συνταγη σου.
    Συγχαρητηρια και απο την οικογενεια μου:)
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 14-3-09  
    Χαίρομαι τόσο πολύ που σας αρέσουν ειλικρινά. Είναι τόσο απλοί αλλά και τόσο νόστιμοι..... Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια:ο)
    #
    Σχόλιο από flora, 25-3-09  
    Απλώς φανταστικοί!!!! Έκανα τη διπλάσια ποσότητα για τον "μπουφέ" μου και βγήκαν αρκετοί ομολογώ....Μπράβο Ελενάκι.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    13 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Στέφη, 8-7-08  
    Βασικά θέλω να ρωτήσω, δεν κατάλαβα καλά αν γίνετε με το αλεύρι , ζύμη να "κρατάει" στο κουτάλι, σαν των λουκουμάδων, ή είναι ρευστή?
    Αν είναι σαν και αυτούς που είχα δοκιμάσει μια φορά στην Τήνο.. τότε είναι εξαίσιοι!!!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 8-7-08  
    Στέφη μου η υφή της ζύμης γίνεται περίπου σαν των λουκουμάδων σαν πηχτό κουρκούτι δηλαδή να γλιστράει απ το κουταλάκι όταν τους ρίχνουμε στο καυτό λάδι,όχι όμως νερουλή.Η ποσότητα του αλευριού που δίνω πιστεύω είναι ότι πρέπει.
    #
    Σχόλιο από mpalou, 28-1-09  
    Να ρωτήσω κάτι που δεν κατάλαβα; Τα ρεβύθια δεν θα βράζουμε καθόλου;;; Δεν χρειάζεται;
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 28-1-09  
    Όχι mpalou δεν τα βράζουμε τα ρεβίθια τα αλέθουμε ωμά.
    #
    Σχόλιο από nikoula, 29-1-09  
    φαινεται νοστιμη.
    Μονο στο τηγανι γινεται;
    δεν μπορω να το βαλω σε φουρνο για πιο διαιτιτικη;
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 29-1-09  
    nikoula δεν τους έχω δοκιμάσει στο φούρνο. Δεν ξέρω αν μπορούν να γίνουν εκεί. Αν το τολμήσεις πες μας το αποτέλεσμα :-)
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 22-3-11  
    miammy συγνώμη που άργησα να σου απαντήσω. Όπως πολύ σωστά είπε η flora τη βάζουμε στο ψυγείο για καμιά ωρίτσα. Στην κατάψυξη διατηρούνται πάρα πολύ καιρό. Όταν θελήσεις να τους φτιάξεις απλώς ξεπαγώνεις το μείγμα και προσθέτεις ελάχιστο αλευράκι γιατί θα έχει νερουλιάσει λίγο το μείγμα και τους τηγανίζεις κανονικά.
    flora μου σε ευχαριστώ για την απάντηση.
    Σας ευχαριστώ για τα καλά σας σχόλια και τα πιρουνάκια :)
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 27-3-13  
    Wendy όταν φτιάξεις τους συγκεκριμένους ρεβυθοκεφτέδες με βρασμένα ρεβύθια δεν έχουν καμία σχέση με τη συνταγή. Οι συγκεκριμένοι γίνονται με άβραστα ρεβύθια και μόνο. Γι αυτό δεν σε ικανοποίησε η γεύση τους τόσο πολύ. Η γεύση τους είναι εντελώς διαφορετική σα να τρως κάτι άλλο. Δοκίμασε την επόμενη φορά να τους φτιάξεις με αλεσμένα ωμά ρεβύθια οπωσδήποτε!! Ο άνηθος και το φρέσκο κρεμμυδάκι τους πάει πολύ!!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 2-8-13  
    Cashmir το νησί μου είναι η όμορφη Σάμος αλλά τους φτιάχνουν και σε άλλα νησιά έτσι. Ίσως με άλλες ονομασίες εμείς όμως τους λέμε ρεβυθοκεφτέδες. Χαίρομαι πολύ που σας αρέσουν τόσο :)
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 2-9-13  
    γίνονται και στο φούρνο;;;;;;;αν ναι,με ποιον τροπο;;εχει δοκιμασει κανεις;
    #
    Σχόλιο από katsad79, 12-12-13  
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΜΗΝΥΜΑ.ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΛΟΙΩΜΕΝΑ.
    ΤΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ?ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 17-12-13  
    Το γράφω και εδώ εκτός απ το προσωπικό μήνυμα που σου απάντησα katsad79 για να το δουν και άλλοι φίλοι που τυχόν έχουν την ίδια απορία. Τα ρεβύθια είναι αναποφλοίωτα.
    #
    Σχόλιο από tjo, 2-4-14  
    Γνωρίζετε αν μπαίνουν στην κατάψυξη είτε ωμοί είτε τηγανισμένοι;
    Ευχαριστώ!

    7 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Panagiotopoulou, 30-1-09  
    Δοκιμαστε να βάλετε και μια κουταλια της σούπας ταχινι !
    #
    Σχόλιο από painter, 6-2-09  
    Ελενίτσα 5 πιρουνάκια από εμένα .Οι ρεβυθοκεφτέδες ήταν απλά τέλιοι!!!Εγω βέβαια ξεχασα το έξτρα μπέικιν αλλά τελικά μου φάνηκε ότι δεν χρειαζόταν.Τους πρόσθεσα και λίγο μαιντανό,σκόρδο και ρίγανη!!!Ηταν εξαιρετικοί,δοκιμασε κι εσύ!!!
    #
    Σχόλιο από zina24, 10-12-10  
    εμενα δεν μου αρεσουν τα ρεβιθια αλλα ετσι τους δινω και καταλαβαινουν!!!εμεις ομως δεν βαζουμε ντοματα αλλα λιγο νερακι για να δωσει την απαραιτητη υγρασια για να μπορεσει το μιγμα να εχει τη σωστη υφη,και δεν βαζουμε τοσα κρεμμυδια!παρ΄ολα αυτα ειναι τελιοι για μεζεδακι!!!!
    #
    Σχόλιο από dimitramit23, 29-3-13  
    Ένα μπράβο και απο εμένα! Η συνταγη για τους ρεβυθοκεφτεδες ήταν τέλεια! Το μόνο που πρόσθεσα ήταν φέτα και κεφαλοτυρι. Κρίμα που δεν πρόλαβα να τους φωτογραφισω... Τα πέντε πιρουνακια ειναι δικα σου
    #
    Σχόλιο από Yiotoula, 10-12-13  
    Πάρα πολύ ωραίοι!! Δεν είχα ξαναφάει δεν είχα ξαναφτιάξει, αλλά ενθουσιάστηκα! Κι εγώ αλλά και οι καλεσμένοι μου! Έβαλα 2 κρεμμύδια και καθόλου δυόσμο που δε μου αρέσει αλλά πρόσθεσα λίγο μαϊντανό.
    #
    Σχόλιο από evenstar, 27-12-13  
    Πεντανόστιμοι!! Πρόσθεσα κι εγώ λίγο μαϊντανό!! Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω και με λίγο τριμμένο τυράκι να δω πως θα γίνει! Εμένα που μου αρέσουν τα ρεβίθια ήμουν σχεδόν σίγουρη ότι θα μου αρέσουν κι έτσι ακριβώς έγινε! Ο άντρας μου μου ζήτησε τα ρεβίθια που δεν τα έτρωγε ποτέ να τα μαγειρεύω μόνο με αυτόν τον τρόπο και ο πατέρας μου δήλωσε ότι ήταν καλύτεροι και από τους κεφτέδες με κρέας!! Ζεστοί και κρύοι, όπως και να τους φάγαμε έκαναν θραύση!!
    #
    Σχόλιο από gitsaki, 28-7-14  
    είμαι ακόμα αρχάρια στην κουζίνα. μου βγήκαν πολυ καλοί, δε το περίμενα!!! νομίζω πως θα τους ταιριαζε να τριψουμε και φέτα μέσα στο μείγμα... :D

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
    Η Καθαρά Δευτέρα είναι ταυτισμένη με τα Κούλουμ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της vicso
    φαγητα
    Ένα βιβλίο 87 αγαπημένων συνταγών, του/της -ΑΦΡΟΔΙΤΗ=
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 447 αγαπημένων συνταγών, του/της sophiaσοφια
    Συνταγές για Ορεκτικά - Μπουρεκάκια - Μεζεδάκια
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της velina
    ΟΡΕΚΤΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της kikinas