Νηστίσιμα cookies με καρύδια και σταφίδες
Ένα γλύκισμα ακόμα και για τις ημέρες της νηστείας. Γρήγορα, εύκολα και νόστιμα μπισκοτάκια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι μάλλον της Κας Βέφας Αλεξιάδη.Μπορείτε να παραλείψετε τις σταφίδες, αν θέλετε.
Υλικά
-
1 κούπα καστανή ζάχαρη (ή λευκή)
-
1 1/4 κούπα μαργαρίνη
-
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
-
1/2 κούπα κρασί λευκό
-
1/2 κ.γ. σόδα
-
1 κ.γ. κανέλα
-
1 συκευασία βανίλια
-
1/4 κ.γ. αλάτι
-
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
-
1 1/2 κούπα περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κούπα σταφίδες ξανθές
-
1 1/2 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπήστε στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ όλα τα υλικά, εκτός απο τα καρύδια και τις σταφίδες, ώσπου να ανακατευτούν καλά για 1-2 λεπτά.
-
2
Ρίξτε κι ανακατέψτε ελαφρά τα καρύδια και τις σταφίδες.
-
3
Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί φούρνου το ταψί, αραδιάστε κουταλιές απο το μίγμα, σε απόσταση 3 εκατ. τη μία απο την άλλη (απλώνουν και φουσκώνουν λίγο).
-
4
Ψήστε τα cookies 10-12 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο) στους 180 βαθμούς Κελσίου, ώσπου οι άκρες τους ν'άρχίσουν να ροδίζουν.
-
5
Βγάλτε τα απο το φούρνο, αραδιάστε τα σε σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν.
-
6
Φυλάξτε τα (αν περισσέψουν) σε κουτί μπισκότων.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)