Νηστίσιμα και υγιεινά μπισκότα βρώμης
Μια πολύ υγιεινή (δική μου) παραλλαγή για μπισκότα βρώμης, που όμως δεν υστερεί καθόλου σε γεύση.Τα παιδιά μου ξετρελάθηκαν!Την προτείνω για όσους έχουν υψηλή χοληστερίνη. (Η βρώμη συντελεί πολύ στη μείωση της χοληστερίνης. Για τον ίδιο λόγο δεν έβαλα καθόλου μαργαρίνη, αλλά μόνο ελαιόλαδο).
Λίγα μυστικά ακόμα
Η κούπα που χρησιμοποίησα ήταν των 240 ml.Κανονίζουμε το ψήσιμο ανάλογα με τον φούρνο, ώστε να ροδίσουν και να σεγνώσουν ελαφρά, αλλά να μην καούν. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ τα 4 πρώτα υλικά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (3-4 λεπτά).
-
2
Προσθέτουμε στο μείγμα αυτό τα υπόλοιπα υλικά, (τα οποία πρώτα έχουμε ανακατέψει σε ένα μπολ) και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
-
3
Στρώνουμε σε δυο μεγάλα ταψιά αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε με ένα βρεγμένο κουταλάκι μικρές κουταλιές από το μείγμα σε κάποια απόσταση μεταξύ τους (υπολογείστε ότι θα χωρέσουν 25-30 μπισκότα σε κάθε ταψί).
-
4
Με τη ανάποδη ενός κουταλιού πιέζουμε ελαφρα την επιφάνειά τους.
-
5
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα και ψήνουμε 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
-
6
Αφού κρυώσουν, τα διατηρούμε σε κουτί μπισκότων.
Σχόλια