Νηστίσιμα Κουλουράκια Κανέλας

Bαθμολογία: 4.4706
       
 
17 ψήφοι
spychef, 11.03.09

Περιγραφή

Φανταστικά κουλουράκια που τρώγονται με απόλαυση και μετά την περίοδο της νηστείας!
Νηστίσιμα Κουλουράκια Κανέλας
photo: dimzoozoo

Συνταγή από:

spychef

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γραμ. αλεύρι μαλακό
  • 1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ.γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ.γλυκού σόδα μαγειρική
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 100 ml χυμό πορτοκάλι
  • 100 ml σόδα αναψυκτικό
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.σούπας κονιάκ
  • ξύσμα απο 1 πορτοκάλι.
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κουλουράκια
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν, την κανέλα και την σόδα.
  2. Χτυπάω στο μίξερ τη ζάχαρη με όλα τα υγρά υλικά ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Ενώνω σε αυτό το μίγμα τα στερεά υλικά (που κοσκινίσαμε νωρίτερα) και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
  4. Ζυμώνω για λίγο, τόσο ώστε να υγρανθεί το αλεύρι. Αν χρειαστεί,προσθέτω λίγο αλεύρι ακόμα, ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
  5. Πλάθω σε διάφορα σχήματα και στρώνω σε ταψί με λαδόκολλα.
  6. Ψήνω στους 180 βαθμούς αέρα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσέξτε μην τα φτιάξετε πολύ μεγάλα γιατί φουσκώνουν.

Καλή επιτυχία!

Σχετικές συνταγές

    20 Όλα

    #
    Σχόλιο από spychef, 11-3-09  
    #
    Σχόλιο από red, 31-3-09  
    την ξέρω αυτη τη συνταγη την έχω απο την Βέφα και είναι τέλεια.
    Προχθες μάλιστα τα έκανα και φάγαμε τα μισα
    #
    Σχόλιο από kerasomallousa, 20-4-09  
    τα έφτιαξα και ήταν πεντανόστιμα!!
    #
    Σχόλιο από martha2, 6-8-09  
    Λόγω νηστείας είπα να τα δοκιμάσω αλλά δε μου άρεσαν και τόσο. Σου μένει η γεύση της σόδας... η οποία δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Μπορεί άραγε να αντικατασταθεί με κάτι άλλο ή να παραληφθεί?
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 9-3-10  
    μπράβο μόλις τα έβγαλα από το φούρνο.
    τέλεια!!! και φωτογραφία για να τα δείτε
    #
    Σχόλιο από tsipouraki, 10-3-10  
    Φανταστική συνταγή μπράβο!! Τώρα dimzoozoo όσον αφορά τη σόδα εγώ τις τελευταίες φορές που έκανα κουλουράκια την παρέλειψα, όπως και το μπέκιν. Στη θέση τους αντικαθηστώ το αλεύρι με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και πάλι μια χαρά μου βγαίνουν.. Πάντως αυτά τα κουλουράκια είναι τέλεια και για αυτούς που δε νηστεύουν. Ειδικά αν κάποιος είναι άρρωστος με την κανέλα όπως εγώ.. καταλαβένετε!
    #
    Σχόλιο από m54, 17-3-10  
    Εφτιαξα τη ζύμη απόψε και θα τα βάλω αύριο στο φούρνο. Ομως μου πήρε περισσότερο αλεύρι, με 500 γρ. η ζύμη κολλούσε και δεν πλαθόταν με τίποτα. Πρόσθεσα αρκετό. Αυριο που θα τα ψήσω και θα τα δοκιμάσω , θα επανέλθω .
    #
    Σχόλιο από m54, 18-3-10  
    Δυστυχώς, δεν μου πετυχαν. Δεν ξέρω τι έφταιξε, ίσως το παραπάνω αλευρι, και όντως η μυρωδιά της σόδας καλύπτει ακόμα και την κανέλα (στη γεύση, γιατί από μυρωδιά είναι τέλεια).
    #
    Σχόλιο από aveo, 24-3-10  
    ekseretika.
    ta eftiaksa k vgikan telia
    #
    Σχόλιο από annezoula, 2-11-10  
    Καταπληκτικη συνταγη!Συγχαρητηρια!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 2-3-12  
    Μοσχοβόλησε το σπίτι! Υπέροχα κουλουράκια!
    Να πω ότι πρόσθεσα σχεδόν 1/2 κιλό αλεύρι παραπάνω, για να μπορέσω να τους δώσω σχήμα.
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από tht, 6-3-12  
    Πολύ νόστιμα νηστίσιμα κουλουράκια. Εγώ τα έκανα σα βραχάκια και όταν ψήθηκαν έβαλα από πάνω ζάχαρη άχνη. Επίσης, αφαίρεσα λίγο αλεύρι και έβαλα σιμιγδάλι χοντρό, γιατί είχα την αίσθηση ότι έτσι θα γίνουν πιο τραγανά. Πραγματικά έγιναν τραγανά. Θα προσπαθήσω να ανεβάσω και φώτο.
    #
    Σχόλιο από nina-sotos, 10-3-12  
    Είναι υπέροχα και ότι πρέπει για όσους νηστεύουν!!Έβαλα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του γιατί δεν είχα μπεικιν, ούτε σόδα αλλά και πάλι νόστιμα βγήκαν!Στο σχήμα τα χάλασα λίγο γιατί έβαλα πολύ και άπλωσε αλλά την επόμενη φορά θα το διορθώσω και αυτό..Μοσχομύρισε κανέλλα!
    #
    Σχόλιο από stekri, 2-4-12  
    Τα κουλουράκια είναι τέλεια, φανταστικά!!! Μπράβο για τη συνταγή. Έβαλα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του επειδή δεν είχα μπεικιν και γίνανε νοστιμότατα. Εξαφανίστηκαν ήδη!!!
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 6-10-12  
    Έγιναν πολύ νόστιμα αν και μου πήραν αλεύρι παραπάνω. Το σπίτι μοσχοβόλησε.Ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από spychef, 4-11-12  
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΑ!ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΔΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΠΛΩΣ ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ `Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΠΕΙΚΙΝ.
    #
    Σχόλιο από meliti!!!!, 2-12-12  
    #
    Σχόλιο από GiaMiaKrepaZoume, 4-4-13  
    τελειοτηταααα, αντι για κονιακ βεβαια εβαλα ουισκι δεν με χαλασε καθολου! μπραβο πολυ καλη η συνταγη..
    #
    Σχόλιο από Kostas80, 5-4-13  
    Πολύ καλή και εύκολη συνταγή.Πράγματι θέλει περισσότερο αλεύρι.Βγαίνουν καλύτερα αν χρησιμοποιήσεις διπλάσια κανέλα και σιμιγδάλι.Προτιμώ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
    #
    Σχόλιο από pepita27, 18-4-13  
    Να πω και εγώ ότι χρειάστηκε να προσθέσω πολύ περισσότερο αλεύρι από το προτεινόμενο (περίπου 650 γραμ.) και επιπλέον κανέλα (3 1/2 κ.γ.κανέλα).
    Μ'αυτό τον τρόπο, η γεύση της κανέλας είναι αισθητή και τα κουλουράκια γίνονται αρκετά εύγευστα.
    Δίνω 4 πηρουνάκια, εφόσον η παρούσα συνταγή φαίνεται να έχει κάποια ανακρίβεια στις αναλογίες των υλικών (βλέπε αλεύρι).

    20 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από spychef, 11-3-09  
    #
    Σχόλιο από red, 31-3-09  
    την ξέρω αυτη τη συνταγη την έχω απο την Βέφα και είναι τέλεια.
    Προχθες μάλιστα τα έκανα και φάγαμε τα μισα
    #
    Σχόλιο από kerasomallousa, 20-4-09  
    τα έφτιαξα και ήταν πεντανόστιμα!!
    #
    Σχόλιο από martha2, 6-8-09  
    Λόγω νηστείας είπα να τα δοκιμάσω αλλά δε μου άρεσαν και τόσο. Σου μένει η γεύση της σόδας... η οποία δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Μπορεί άραγε να αντικατασταθεί με κάτι άλλο ή να παραληφθεί?
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 9-3-10  
    μπράβο μόλις τα έβγαλα από το φούρνο.
    τέλεια!!! και φωτογραφία για να τα δείτε
    #
    Σχόλιο από tsipouraki, 10-3-10  
    Φανταστική συνταγή μπράβο!! Τώρα dimzoozoo όσον αφορά τη σόδα εγώ τις τελευταίες φορές που έκανα κουλουράκια την παρέλειψα, όπως και το μπέκιν. Στη θέση τους αντικαθηστώ το αλεύρι με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και πάλι μια χαρά μου βγαίνουν.. Πάντως αυτά τα κουλουράκια είναι τέλεια και για αυτούς που δε νηστεύουν. Ειδικά αν κάποιος είναι άρρωστος με την κανέλα όπως εγώ.. καταλαβένετε!
    #
    Σχόλιο από m54, 17-3-10  
    Εφτιαξα τη ζύμη απόψε και θα τα βάλω αύριο στο φούρνο. Ομως μου πήρε περισσότερο αλεύρι, με 500 γρ. η ζύμη κολλούσε και δεν πλαθόταν με τίποτα. Πρόσθεσα αρκετό. Αυριο που θα τα ψήσω και θα τα δοκιμάσω , θα επανέλθω .
    #
    Σχόλιο από m54, 18-3-10  
    Δυστυχώς, δεν μου πετυχαν. Δεν ξέρω τι έφταιξε, ίσως το παραπάνω αλευρι, και όντως η μυρωδιά της σόδας καλύπτει ακόμα και την κανέλα (στη γεύση, γιατί από μυρωδιά είναι τέλεια).
    #
    Σχόλιο από aveo, 24-3-10  
    ekseretika.
    ta eftiaksa k vgikan telia
    #
    Σχόλιο από annezoula, 2-11-10  
    Καταπληκτικη συνταγη!Συγχαρητηρια!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 2-3-12  
    Μοσχοβόλησε το σπίτι! Υπέροχα κουλουράκια!
    Να πω ότι πρόσθεσα σχεδόν 1/2 κιλό αλεύρι παραπάνω, για να μπορέσω να τους δώσω σχήμα.
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από tht, 6-3-12  
    Πολύ νόστιμα νηστίσιμα κουλουράκια. Εγώ τα έκανα σα βραχάκια και όταν ψήθηκαν έβαλα από πάνω ζάχαρη άχνη. Επίσης, αφαίρεσα λίγο αλεύρι και έβαλα σιμιγδάλι χοντρό, γιατί είχα την αίσθηση ότι έτσι θα γίνουν πιο τραγανά. Πραγματικά έγιναν τραγανά. Θα προσπαθήσω να ανεβάσω και φώτο.
    #
    Σχόλιο από nina-sotos, 10-3-12  
    Είναι υπέροχα και ότι πρέπει για όσους νηστεύουν!!Έβαλα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του γιατί δεν είχα μπεικιν, ούτε σόδα αλλά και πάλι νόστιμα βγήκαν!Στο σχήμα τα χάλασα λίγο γιατί έβαλα πολύ και άπλωσε αλλά την επόμενη φορά θα το διορθώσω και αυτό..Μοσχομύρισε κανέλλα!
    #
    Σχόλιο από stekri, 2-4-12  
    Τα κουλουράκια είναι τέλεια, φανταστικά!!! Μπράβο για τη συνταγή. Έβαλα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του επειδή δεν είχα μπεικιν και γίνανε νοστιμότατα. Εξαφανίστηκαν ήδη!!!
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 6-10-12  
    Έγιναν πολύ νόστιμα αν και μου πήραν αλεύρι παραπάνω. Το σπίτι μοσχοβόλησε.Ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από spychef, 4-11-12  
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΑ!ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΔΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΠΛΩΣ ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ `Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΠΕΙΚΙΝ.
    #
    Σχόλιο από meliti!!!!, 2-12-12  
    #
    Σχόλιο από GiaMiaKrepaZoume, 4-4-13  
    τελειοτηταααα, αντι για κονιακ βεβαια εβαλα ουισκι δεν με χαλασε καθολου! μπραβο πολυ καλη η συνταγη..
    #
    Σχόλιο από Kostas80, 5-4-13  
    Πολύ καλή και εύκολη συνταγή.Πράγματι θέλει περισσότερο αλεύρι.Βγαίνουν καλύτερα αν χρησιμοποιήσεις διπλάσια κανέλα και σιμιγδάλι.Προτιμώ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
    #
    Σχόλιο από pepita27, 18-4-13  
    Να πω και εγώ ότι χρειάστηκε να προσθέσω πολύ περισσότερο αλεύρι από το προτεινόμενο (περίπου 650 γραμ.) και επιπλέον κανέλα (3 1/2 κ.γ.κανέλα).
    Μ'αυτό τον τρόπο, η γεύση της κανέλας είναι αισθητή και τα κουλουράκια γίνονται αρκετά εύγευστα.
    Δίνω 4 πηρουνάκια, εφόσον η παρούσα συνταγή φαίνεται να έχει κάποια ανακρίβεια στις αναλογίες των υλικών (βλέπε αλεύρι).

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Μπισκότα και Ζύμη για μπισκότα στην κατάψυξη
    Φτιάξατε μήπως πάρα πολλά μπισκότα; Θέλετε να έχετ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Τα μυστικά του μπισκότου
    Μήπως προσπαθείτε να πετύχετε το τέλειο μπισκότ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κουλούρια
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της [email protected]
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 137 αγαπημένων συνταγών, του/της kalorine
    νηστίσιμα προ δοκιμής
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της Adamantia 88
    Αγαπημένες συνταγές  annantel
    Ένα βιβλίο 588 αγαπημένων συνταγών, του/της annantel
    Συνταγές για Κουλουράκια - Μπισκότα
    Ένα βιβλίο 55 αγαπημένων συνταγών, του/της velina