Νηστίσιμα κουλουράκια με αλεύρι ολικής και σταφίδα
Νόστιμα και τραγανά νηστίσιμα κουλουράκια που τρώγονται ευχάριστα όλο το χρόνο. Είναι πανεύκολα και οικονομικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα κουλουράκια όταν τα βγάλουμε απ' το φούρνο κι είναι ακόμη ζεστά είναι μαλακά, όταν κρυώσουν όμως γίνονται πολύ τραγανά. Για περισσότερο άρωμα μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μισό ελαιόλαδο με βούτυρο γάλακτος. Αν δεν σας αρέσει η σταφίδα μπορούμε να την παραλείψουμε.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε όλα τα υλικά σ' ένα μπωλ και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.
-
2
Πλάθουμε κορδονάκια και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια, περίπου 4εκ. Βάζουμε σ' ένα πιατάκι το σουσάμι και κυλάμε τα μπαστουνάκια ένα-ένα.
-
3
Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 15-20 λεπτά.
-
4
Βγάζουμε τα κουλουράκια σε χαρτί κουζίνας και τ' αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Τ' αποθηκεύουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
Σχόλια (4)