Νηστίσιμα κουλουράκια με μήλο
Κουλουράκια για τις ημέρες τις νηστείας χωρίς λάδι, με πουρέ μήλου και κανέλα. Μην φοβηθείτε το ταχίνι αν δεν το τρώτε. Δεν θα το καταλαβετε έντονα στη γευση και είναι πολύ θρεπτικό για αυτές τις μέρες καθώς περιέχει πρωτεΐνες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να τα κόψουμε στη μέση και να τα γεμίσουμε με μαρμελάδα, λιωμένη κουβερτούρα, να τα περιχύσουμε με ζεστό μέλι. Ανάλογα την εμπνευση μας.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί σε ένα μπωλ.
-
2
Κοσκινίζω το αλεύρι με τη μαγιά.
-
3
Προσθέτω στο μίγμα των υγρών υλικών το μίγμα του αλευριού σιγά σιγά, πλάθοντας συνέχεια μέχρι να πετύχουμε μία εύπλαστη ζύμη για κουλουράκια.
-
4
Πλάθουμε μικρά στρογγυλά κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε αλευρωμένο ταψι ή σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Θα φουσκώσουν περίπου στο μισό του όγκου που έχουν κατά το πλάσιμο.
-
5
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20' (ανάλογα πάντα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας)
-
6
Μόλις ροδοκοκκινίσουν τα βγάζουμε απο το φούρνο.
Σχόλια (15)