Νηστίσιμα μοναστηριακά μηλοπιτάκια
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το cretangastronomy
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
1 φλ. ελαιόλαδο
-
1 φλ. λευκό κρασί (ή ρετσίνα)
-
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
Για τη γέμιση
-
2 φλ. τριμμένο μήλο (3-4 μήλα)
-
1 φλ. καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
-
1 φλ. σταφίδα σουλτανίνα
-
1 κ.γ. κανέλα
-
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
-
Για το πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά της ζύμης, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Προκύπτει μια ζύμη πολύ μαλακή, που όμως δεν κολλά στα χέρια. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά
-
2
Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
-
3
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης, όσο ένα μικρό μανταρίνι, τα πλαταίνουμε στην παλάμη μας και βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση.
-
4
Το κλείνουμε και το βάζουμε σε ταψί με τη πλευρά της ένωσης προς τα κάτω.
-
5
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C για 45 περίπου λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν.
Σχόλια (7)