κύρια φωτογραφία συνταγής Νηστίσιμα πιτάκια με ελιές και λιαστή ντομάτα
piperitsa kafteri
piperitsa kafteri @cook_8470702
,

Πιτάκια για όλες τις ώρες σε περίοδο νηστείας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να τα φτιάξετε και με δικό σας φύλλο.Δεν χρειάζεται να βάλετε λάδι και αλάτι γιατί έχουν οι λιαστές ντομάτες το λαδάκι τους από το βαζάκι και οι ελιές είναι ήδη αλμυρές. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 πιτάκια
  1. 1 πακέτο σφολιατάκια
  2. 150 γρ. ελιές εκπυρηνωμένες (χωρίς κουκούτσι)
  3. 10 λιαστές ντομάτες
  4. 1 χούφτα δυόσμο φρέσκο
  5. 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεπαγώνετε τα σφολιατάκια.

  2. 2

    Κόβετε τις λιαστές ντομάτες σε μικρά κομμάτια.

  3. 3

    Κόβετε σε ροδέλες τις ελιές.

  4. 4

    Τρίβετε το κρεμμύδι στο μούλτι.

  5. 5

    Ψιλοκόβετε τον δυόσμο

  6. 6

    Και βάζετε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε.

  7. 7

    Έπειτα παίρνετε ένα σφολιατάκι, βάζετε λίγο γέμιση με ένα κουταλάκι του γλυκού στο κέντρο του φύλλου και μετά κλείνετε τις άκρες.

  8. 8

    Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία εως ότου τελειώσουν τα πιτάκια και η γέμιση.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

ANGOLINA
ANGOLINA @cook_8455596
Πολύ νόστιμα. Αν και δεν χρησιμοποίησα σφολιατάκια , έφτιαξα πιτάκια με αλεύρι ολικής , χυμό πορτοκάλι και λάδι.Πραγματικά ξετρελάθηκα με τη γέμιση γιατί ξεφεύγει από τα συνηθισμένα ελιοπιτάκια.

Από

piperitsa kafteri
piperitsa kafteri @cook_8470702
στις
,