Νηστίσιμα τρουφάκια
Γευστικότατα τρουφάκια που μπορείτε να απολαμβάνετε ακόμα και σε περίοδο αυστηρής νηστείας, χωρίς να...κολάζεστε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή τη βρήκα στο site www.matia.gr. Στη φωτογραφία τα έχω καλύψει με κακάο, αλλά δεν το προτείνω σε όσους δεν αρέσουν οι πικρές γεύσεις! Φαντάζομαι θα του πηγαίνει και λίγο κονιάκ στη ζύμη...θα το επιχειρήσω σύντομα! Μπορείτε κι εσείς να κάνετε τα δικά σας πειράματα με αυτή τη νηστίσιμη και λαχταριστή βασική συνταγή! Καλές δημιουργίες!
Υλικά
-
1 φλ. νερό
-
1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
-
150 γρ. κουβερτούρα
-
1 φλ. καρύδια χοντροαλεσμένα
-
1,5 φλ. φρυγανιά τριμμένη
-
ινδοκάρυδο ή κακάο ή ξηρούς καρπούς ή τρούφα για την επικάλυψη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε σε κατσαρολάκι την κουβερτούρα και μαζί τη ζάχαρη με το νερό. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τα καρύδια και τη φρυγανιά.
-
2
Αναμιγνύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνουμε στην κατάψυξη 20'.
-
3
Πλάθουμε μπουκίτσες και τις περνάμε απο τριμμένο ινδοκάρυδο, από τρούφα ή απο ξηρούς καρπούς σκόνη.
Σχόλια (40)