Νηστίσιμη και όχι μόνο πίτα λαχανικών
Η νηστεία... φέρνει εμπνευση!!! Πανεύκολη και πάντα πετυχημένη πίτα λαχανικών..
Λίγα μυστικά ακόμα
Εαν δεν νηστεύετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο μπεικον που το βάζουμε στην αρχή με τα κρεμμύδια. Ακομα στο τελος αν θελουμε βάζουμε και λίγο τυρι της αρεσκείας μας..ΠΡΟΣΟΧΗ μην βαλετε πολλα τυριά γιατι θα χαθεί ολη η νοστιμιά απο τα λαχανικά!!! Καλη επιτυχία αν και είναι σίγουρη!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπαγώνουμε τα φύλλα σφολιάτας οση ωρα λέει η συσκευασία
-
2
Κόβουμε τα κρεμμύδια όχι πολύ ψιλά, όπως βάζουμε στην σαλάτα. Επειτα τα μανιτάρια στα 4 αν είναι φρέσκα. Στην συνεχεια κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τα κολοκυθάκια, τα καρότα και την πιπερια. Σε κύβους την μελιτζάνα και την ντομάτα, λίγο πιο ψιλές φέτες απο αυτές που κόβουμε για σαλάτα
-
3
Σε μεγάλο τηγάνι (αν γίνεται αντικολλητικό) βάζουμε πολύ λίγο λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Στην συνέχεια και κατά σειρά τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τα καρότα, τα μανιτάρια και τελος την πιπεριά. Τα αφήνουμε να μαραθούν παρα πολύ καλά ανακατεύοντας καλά κατά διαστήματα.
-
4
Οταν εχουν μαραθεί πάρα πολύ καλά προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί λίγο.
-
5
Τελος ρίχνουμε την ντομάτα, λιγο πουμαρό και περιμένουμε να μαραθεί και αυτή λίγο. Αλατοπιπερωνουμε και σβήνουμε την φωτιά. Περιμένουμε να κρυώσουν καλά για να μην κάτσει η σφολιάτα
-
6
Στρώνουμε σε ενα πυρεξ που εχουμε βουτυρώσει με φυτική μαργαρίνη ή έχουμε λαδώσει το ενα φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε τα λαχανικά. Επειτα βάζουμε απο πάνω το αλλο φύλλο και κόβουμε όπου περισσεύει η σφολιάτα. Προσέχουμε να "κλείσει"καλά η πιτα για να μήν χυθεί η γεμιση.
-
7
Κάνουμε τρυπίτσες με ένα πιρούνι στην επιφάνεια και ψήνουμε στους 180 με 190 μεχρι να ξεροψηθεί
Σχόλια (8)