Anthie Christodoulou
Anthie Christodoulou @cook_8514570
,Cyprus

Τη συγκεκριμένη μηλόπιττα τη φτιάχνω συχνά... Όχι μόνο στις νηστείες αλλά και σε περιπτώσεις που θέλω να κεράσω ένα γλύκισμα εύκολο, ελαφρύ, υγιεινό και πάνω από όλα νόστιμο σε φίλους μου... Και αυτό το ιδιαίτερο που την κάνει να είναι υγιεινή είναι όχι μόνο ότι χρησιμοποιώ αλεύρι ολικής άλεσης στη ζύμη, αλλά αντικαθιστώ τη ζάχαρη με τη γνωστή σε όλους στέβια. Άλλωστε μία μηλόπιττα δεν χρειάζεται και τόση ζάχαρη χάρη στη γλυκάδα των μήλων... Φτιάξτε την και το σπίτι σας θα μοσχομυρίσει!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συγκεκριμένη συνταγή την έχω ανεβάσει η ίδια στο site του αγαπημένου μου chef Άκη Πετρετζίκη. Σας επισυνάπτω το link πιο κάτω έτσι ώστε να μπορέσετε να τη διαβάσετε και από εκεί.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 άτομα
  1. Για τη ζύμη
  2. 300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  3. 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  4. 1 πρέζα αλάτι
  5. 3/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
  6. 1 και 1/4 του φλυτζανιού χυμό πορτοκάλι
  7. 1 φλυτζάνι νερό χλιαρό (μπορεί και λιγότερο)
  8. Για τη γέμιση
  9. 8-10 μέτρια μήλα κομμένα σε κυβάκια
  10. 2 κ.σ στέβια (υπολογίσουμε για 1/2 φλ. ζάχαρη τη σωστή δοσολογία)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  2. 2

    Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ανακατεύουμε με το γάντζο μέχρι να γίνει μία εύπλαστη μαλακή ζύμη. Ίσως χρειαστεί επιπρόσθετο αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη στα τοιχώματα του κάδου.

  3. 3

    Έπειτα αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο και την κόβουμε στη μέση.

  4. 4

    Τυλίγουμε το μισό κομμάτι ζύμης σε πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε 1 ώρα στην κατάψυξη. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία στρογγυλή φόρμα 26 εκ. και τοποθετούμε την άλλη μισή ζύμη στη βάση της φόρμας και την απλώνουμε με τα χέρια μας για να δημιουργήσουμε τοιχώματα στη τάρτα.

  5. 5

    Βάζουμε τα υλικά της γέμισης (κομμένα μήλα, υποκατάστατο ζάχαρης και κανέλα) σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα μήλα. Τοποθετούμε τη γέμιση πάνω από τη ζύμη στη φόρμα.

  6. 6

    Όταν είναι και η υπόλοιπη ζύμη έτοιμη την τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη και την πασπαλίζουμε από πάνω μέχρι να καλυφθεί η γέμιση.

  7. 7

    Ψήνουμε τη μηλόπιτα στο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

  8. 8

    Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη ή και όχι εαν δες θέλουμε ζάχαρη.

Αντιδράσεις

Από

Anthie Christodoulou
στις
,Cyprus