Νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα με κακάο της Αργυρώς

Bαθμολογία: 4.64
       
 
25 ψήφοι
Dorita, 10.11.10

Περιγραφή

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ και πανεύκολη πορτοκαλόπιτα χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο, χωρίς γάλα .. Η γεύση της είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ .. Όσοι και όσες τη δοκιμάσετε σας εγγυώμαι ότι θα ενθουσιαστείτε!!!
Νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα με κακάο της Αργυρώς

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 1/4 φλυτζανιού του τσαγιού Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 1/3 φλυτζανιού του τσαγιού ζάχαρη
  • 3/4 φλυτζανιού του τσαγιού καρυδόψιχα τριμμένη πολύ ψιλή
  • 2/3 φλυτζανιού τσαγιού κακάο
  • 1/4 κ.τ.γ αλάτι
  • 1/2 κ.τ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.τ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο
  • 1 βανίλια
  • 1/3 φλυτζανιού του τσαγιού καλαμποκέλαιο
  • 2 κ.τ.σ. ξύδι
  • ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
  • 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.τ.σ. μαγειρική σόδα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Δυσκολία: Εύκολο
Σερβίρει: 10-15 άτομα ανάλογα με το ταψάκι
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(4 ψήφοι)
Προετοιμασία: 23' (4 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 60' (4 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα μεγάλο μπόλ, κοσκινίζουμε καλά το αλεύρι, τη ζάχαρη, την καρυδόψιχα, το κακάο, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το αλάτι και το γαρύφαλλο.Οχι τη σόδα!
  2. Προσθέτουμε το ξύσμα των πορτοκαλιών.
  3. Ανάβουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  4. Ανακατεύουμε το ξύδι με το λάδι.
  5. Κάνουμε μια λακούβα στο μπώλ με τα υλικά μας και προσθέτουμε το λάδι με το ξύδι.
  6. Βάζουμε πάνω απο το μπόλ με τα υλικά το χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε τη σόδα.
  7. Θα αρχίσει να αφρίζει και το ρίχνουμε όλο στο μπόλ και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας και γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  8. Λαδώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 28 cm και κατόπιν στρώνουμε λαδόκολα.
  9. Ρίχνουμε το μίγμα μας στο ταψάκι, το βάζουμε στην τελευταία σχάρα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα.
  10. Αφού ψηθεί το αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε μια τουρτιέρα ή μια πιατέλα, και το διακοσμούμε όπως θέλουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στο εμπόριο κυκλοφορούν σε φακελάκια βανίλιες αρωματισμένες με πορτοκάλι. Εγώ έριξα δύο φακελάκια για πιό πολύ άρωμα.

Εάν δεν έχετε 28άρι ταψάκι και έχετε πιό μικρό, τότε ο χρόνος ψησίματος αυξάνεται κατα 30 λεπτά περίπου.

Κατα τη διάρκεια του ψησίματος καλό θα ήταν να μήν ανοίξουμε την πόρτα για να μή φύγει η ζέστη.

Μπορείτε να το διακοσμήσετε με ζάχαρη άχνη ή κάποιο γλάσο ή και να το αφήσετε έτσι ..

Σχετικές συνταγές

    34 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από martha2, 14-11-10  
    Dorita πιστεύω πως θα'ναι πολύ αρωματικό το κέικ και νόστιμο. Να σε ρωτήσω κάτι μιας που το΄φτιαξες και το προτίνεις...Σου αφήνει στο στόμα μια στυφή γεύση η σόδα και το ξύδι? Όσα νηστίσιμα κέικ έχω φτιάξει με σόδα και ξύδι δυστυχώς ήταν αποτυχία για αυτόν ακριβώς το λόγο. Σου αφήνουν μια άσχημη αίσθηση, δεν ξέρω πως να το περιγράψω, σαν λαπαδιασμένο και άψητο στη γεύση χωρίς να'ναι όμως έτσι. Εσένα σου έγινε αφράτο σαν το κανονικό κέικ?
    #
    Σχόλιο από Dorita, 14-11-10  
    βασικά εμένα δε μου άφησε ξυνή ή στυφή γεύση .. έγινε αφράτο σαν κέϊκ και απο μυρωδιά και γεύση έσκισε!!
    επειδή μπαίνει το ηλιέλαιο κάνει μια σαν συροπιαστή γεύση χωρίς να είναι μελωμένο ..
    μια δοκιμή θα σας πείσει xD
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 15-11-10  
    Σε γενικές γραμμές, ήταν καλό και με ωραία αρώματα.
    Ομως:
    Μου φάνηκε αρκετά γλυκό, αν κι έβαλα λιγότερη ζάχαρη (κάτι λιγότερο από δυο κούπες).
    Μου έτριβε λίγο, αν σε αυτό θα φταίω εγώ. Μάλλον δεν 'χτύπησα' αρκετά τα υλικά ώστε να ενωθούν σωστά.
    Το κακάο ήταν αρκετό, ήταν σαν 'σοκολατόπιτα με πορτοκάλι', κι όχι 'πορτοκαλόπιτα με κακάο'.
    Είναι όμως μια ενδιαφέρουσα συνταγή. θα την ξαναφτιάξω και θα επανέλθω.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 16-11-10  
    Επειδή θέλω να την φτιάξω τώρα το μεσημέρι και δεν έχω καλαμποκέλαιο πείραζει αν βάλω ελαιόλαδο?Αν κάποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει.Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Dorita, 16-11-10  
    τι να σου πώ .. η Αργυρώ την έφτιαξε με σπορέλαιο .. το ελαιόλαδο είναι πιό πηχτό και πιο βαρύ και ίσως να μην κάνει σωστή δουλειά ..
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, 16-11-10  
    Αν θέλετε να αντικαταστήσετε το σπορέλαιο με ελαιόλαδο βάλτε τη μίση δόση. Το ελαιόλαδο είναι πιο βαρύ.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 16-11-10  
    Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας αλλά τώρα που τις είδα εγώ το γλυκό βρίσκεται κιόλας στο φούρνο.Έβαλα ελαιόλαδο αλλά όχι τη μισή δόση έβαλα όσο έλεγες.Απ'ότι βλέπω όμως έχει φουσκώσει και μάλλον θα μου βγει καλό.Μόλις το δοκιμάσουμε θα επανέλθω με πιρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 17-11-10  
    Τελικά έγινε πολύ ωραία.Για νηστίσιμη είναι πολύ καλή συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Dorita, 17-11-10  
    χαίρομαι που σου άρεσε .. ειλικρινά κι εγώ την έφτιαξα με βαριά καρδιά αλλά με δικαίωσε το αποτέλεσμα!!!
    Άρα εάν κρίνω απο την απάντησή σου, με το απλό ελαιόλαδο έγινε πολύ καλή ..
    #
    Σχόλιο από bobis, 19-11-10  
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ. ΠΟΛΥ ΙΣΟΡΟΠΗΜΕΝΗ ΓΕΥΣΗ.
    #
    Σχόλιο από sourcherry, 11-2-11  
    γιαμ γιαμ! Την έκανα με ελαιόλαδο και μου βγήκε μια χαρά.
    #
    Σχόλιο από aggalexa, 27-3-11  
    Dorita, ακολούθησα πιστά τη συνταγή.
    Στο ψήσιμο, και ενώ είχε φουσκώσει υπέροχα, κάποια στιγμή το βλέπω, σαν να "τρέμει" στην επιφάνειά του, και ξαφνικά, αρχίζει να ξεφουσκώνει. Ε. τελικά, έφτασε στο αρχικό του, ύψος, όσο ήταν πριν το ψήσιμο. (Αυτός είναι ο λόγος δεν δίνω 5 πιρουνάκια...)

    Δεν άνοιξα την πόρτα του φούρνου, κατά το ψήσιμο, δεν "πείραξα" καθόλου τη συνταγή.
    Θα έθελα όμως να ξέρω αν τελικά έπρεπε να γίνει αφράτο και "φουσκωμένο"!

    Κατά τα άλλα... έχει την υφή της τέλειας σοκολατόπιτας, (είναι πετυχημένα υγρό το κέϊκ), και η γεύση του είναι πλούσια από αρώματα. Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από baking_fan, 27-3-11  
    Και εμένα μου ξεφούσκωσε και κόλλησε στη φόρμα αλλά σε αυτό φταίω εγώ γιατί δεν πρόσεξα την οδηγία και δεν έβαλα λαδόκολλα. Οπως αναφέρεται και σε κάποια σχόλια παραπάνω δεν είναι πορτοκαλόπιτα αλλά σαν σοκολατόπιτα, πολύ νόστιμη και ζουμερή. Επειδή δεν τρελλαίνομαι για καρύδια έβαλα αμύγδαλα τριμμένα. Πραγματικά είναι πολύ νόστιμη, ότι πρέπει για την περίοδο της νηστείας. Και εγώ έβαλα ελαιόλαδο και ήταν μια χαρά. Αλλωστε με τόσα άλλα υλικά και τόσο μικρή ποσότητα λαδιού, δεν καταλαβαίνεις καθόλυ τη γεύση του.
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 4-4-11  
    Aπο τα καλυτερα γλυκα!!!!Υγρη σοκολατοπιτα με πορτοκαλι θα το ελεγα.Θα το ξαναφτιαξω σιγουρα ειτε νηστευουμε ειτε οχι.Ευχαριστουμε για την συνταγη!!
    #
    Σχόλιο από milva, 13-4-11  
    Πραγματικά καταπληκτικό γλυκό για νηστεία και όχι μόνο.Μοιάζει πολύ στη γεύση με brownies σε πιο ελαφριά εκδοχή.Αντί για χυμό έβαλα πορτοκαλάδα και αντί σόδα έβαλα μπεικιν.Το εψησα στους 160 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτα περίπου.Εγινε τέλεια!
    #
    Σχόλιο από Greenleaf, 14-6-11  
    Καταπληκτική σοκολατόπιτα ! Εβαλα μόνο 1 και 1/3 φλ. ζάχαρη και εκτός από καρυδόψιχα έβαλα και αμύγδαλο σκόνη και το αποτέλεσμα είναι σπουδαίο. Συνοδεψτε τη με παγωτό !
    #
    Σχόλιο από georgia1, 29-6-11  
    #
    Σχόλιο από *mikri-chef *, 25-2-12  
    #
    Σχόλιο από ives, 12-3-12  
    Νόστιμο στη γεύση και αρωματικό αλλά... και εμένα μου "έκατσε" λίγο (και δεν ξαναφούσκωσε. Δεν άνοιξα καθόλου το φούρνο και το έκανα σε 28άρι ταψί!) Επίσης δεν ήταν "αφρατούλι" αλλά λίγο "σπογγώδες". (Στο ψήσιμο ακολούθησα πιστά τις οδηγίες!)Παρ' όλα αυτά αξίζει σίγουρα να το δοκιμάσει κανείς.
    #
    Σχόλιο από chrisko, 14-3-12  
    Τέλειο...πολυ νοστιμο και αρωματικό...το απολαυσαμε πραγματικα!! Ξηρους καρπους δεν ειχα και δεν εβαλα...κανελα εβαλα λιγο παραπάνω...ενα μερος της ζαχαρης εβαλα καστανη...και χρησιμοποιησα ελαιολαδο. Εφτιαξα και γλασο. Το εψησα σε τσερκι 24αρι με λαδοκολα. Η υφη του μοιαζει πολύ με το κεικ σοκολατας της Sitronella!! Αγαπημενο εκεινο...αγαπημενο κι αυτό πλέον...ευχαριστουμε για την συνταγη :)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    31 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 15-11-10  
    Σε γενικές γραμμές, ήταν καλό και με ωραία αρώματα.
    Ομως:
    Μου φάνηκε αρκετά γλυκό, αν κι έβαλα λιγότερη ζάχαρη (κάτι λιγότερο από δυο κούπες).
    Μου έτριβε λίγο, αν σε αυτό θα φταίω εγώ. Μάλλον δεν 'χτύπησα' αρκετά τα υλικά ώστε να ενωθούν σωστά.
    Το κακάο ήταν αρκετό, ήταν σαν 'σοκολατόπιτα με πορτοκάλι', κι όχι 'πορτοκαλόπιτα με κακάο'.
    Είναι όμως μια ενδιαφέρουσα συνταγή. θα την ξαναφτιάξω και θα επανέλθω.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 16-11-10  
    Επειδή θέλω να την φτιάξω τώρα το μεσημέρι και δεν έχω καλαμποκέλαιο πείραζει αν βάλω ελαιόλαδο?Αν κάποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει.Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Dorita, 16-11-10  
    τι να σου πώ .. η Αργυρώ την έφτιαξε με σπορέλαιο .. το ελαιόλαδο είναι πιό πηχτό και πιο βαρύ και ίσως να μην κάνει σωστή δουλειά ..
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 16-11-10  
    Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας αλλά τώρα που τις είδα εγώ το γλυκό βρίσκεται κιόλας στο φούρνο.Έβαλα ελαιόλαδο αλλά όχι τη μισή δόση έβαλα όσο έλεγες.Απ'ότι βλέπω όμως έχει φουσκώσει και μάλλον θα μου βγει καλό.Μόλις το δοκιμάσουμε θα επανέλθω με πιρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 17-11-10  
    Τελικά έγινε πολύ ωραία.Για νηστίσιμη είναι πολύ καλή συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Dorita, 17-11-10  
    χαίρομαι που σου άρεσε .. ειλικρινά κι εγώ την έφτιαξα με βαριά καρδιά αλλά με δικαίωσε το αποτέλεσμα!!!
    Άρα εάν κρίνω απο την απάντησή σου, με το απλό ελαιόλαδο έγινε πολύ καλή ..
    #
    Σχόλιο από bobis, 19-11-10  
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ. ΠΟΛΥ ΙΣΟΡΟΠΗΜΕΝΗ ΓΕΥΣΗ.
    #
    Σχόλιο από sourcherry, 11-2-11  
    γιαμ γιαμ! Την έκανα με ελαιόλαδο και μου βγήκε μια χαρά.
    #
    Σχόλιο από aggalexa, 27-3-11  
    Dorita, ακολούθησα πιστά τη συνταγή.
    Στο ψήσιμο, και ενώ είχε φουσκώσει υπέροχα, κάποια στιγμή το βλέπω, σαν να "τρέμει" στην επιφάνειά του, και ξαφνικά, αρχίζει να ξεφουσκώνει. Ε. τελικά, έφτασε στο αρχικό του, ύψος, όσο ήταν πριν το ψήσιμο. (Αυτός είναι ο λόγος δεν δίνω 5 πιρουνάκια...)

    Δεν άνοιξα την πόρτα του φούρνου, κατά το ψήσιμο, δεν "πείραξα" καθόλου τη συνταγή.
    Θα έθελα όμως να ξέρω αν τελικά έπρεπε να γίνει αφράτο και "φουσκωμένο"!

    Κατά τα άλλα... έχει την υφή της τέλειας σοκολατόπιτας, (είναι πετυχημένα υγρό το κέϊκ), και η γεύση του είναι πλούσια από αρώματα. Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από baking_fan, 27-3-11  
    Και εμένα μου ξεφούσκωσε και κόλλησε στη φόρμα αλλά σε αυτό φταίω εγώ γιατί δεν πρόσεξα την οδηγία και δεν έβαλα λαδόκολλα. Οπως αναφέρεται και σε κάποια σχόλια παραπάνω δεν είναι πορτοκαλόπιτα αλλά σαν σοκολατόπιτα, πολύ νόστιμη και ζουμερή. Επειδή δεν τρελλαίνομαι για καρύδια έβαλα αμύγδαλα τριμμένα. Πραγματικά είναι πολύ νόστιμη, ότι πρέπει για την περίοδο της νηστείας. Και εγώ έβαλα ελαιόλαδο και ήταν μια χαρά. Αλλωστε με τόσα άλλα υλικά και τόσο μικρή ποσότητα λαδιού, δεν καταλαβαίνεις καθόλυ τη γεύση του.
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 4-4-11  
    Aπο τα καλυτερα γλυκα!!!!Υγρη σοκολατοπιτα με πορτοκαλι θα το ελεγα.Θα το ξαναφτιαξω σιγουρα ειτε νηστευουμε ειτε οχι.Ευχαριστουμε για την συνταγη!!
    #
    Σχόλιο από milva, 13-4-11  
    Πραγματικά καταπληκτικό γλυκό για νηστεία και όχι μόνο.Μοιάζει πολύ στη γεύση με brownies σε πιο ελαφριά εκδοχή.Αντί για χυμό έβαλα πορτοκαλάδα και αντί σόδα έβαλα μπεικιν.Το εψησα στους 160 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτα περίπου.Εγινε τέλεια!
    #
    Σχόλιο από Greenleaf, 14-6-11  
    Καταπληκτική σοκολατόπιτα ! Εβαλα μόνο 1 και 1/3 φλ. ζάχαρη και εκτός από καρυδόψιχα έβαλα και αμύγδαλο σκόνη και το αποτέλεσμα είναι σπουδαίο. Συνοδεψτε τη με παγωτό !
    #
    Σχόλιο από georgia1, 29-6-11  
    #
    Σχόλιο από *mikri-chef *, 25-2-12  
    #
    Σχόλιο από ives, 12-3-12  
    Νόστιμο στη γεύση και αρωματικό αλλά... και εμένα μου "έκατσε" λίγο (και δεν ξαναφούσκωσε. Δεν άνοιξα καθόλου το φούρνο και το έκανα σε 28άρι ταψί!) Επίσης δεν ήταν "αφρατούλι" αλλά λίγο "σπογγώδες". (Στο ψήσιμο ακολούθησα πιστά τις οδηγίες!)Παρ' όλα αυτά αξίζει σίγουρα να το δοκιμάσει κανείς.
    #
    Σχόλιο από chrisko, 14-3-12  
    Τέλειο...πολυ νοστιμο και αρωματικό...το απολαυσαμε πραγματικα!! Ξηρους καρπους δεν ειχα και δεν εβαλα...κανελα εβαλα λιγο παραπάνω...ενα μερος της ζαχαρης εβαλα καστανη...και χρησιμοποιησα ελαιολαδο. Εφτιαξα και γλασο. Το εψησα σε τσερκι 24αρι με λαδοκολα. Η υφη του μοιαζει πολύ με το κεικ σοκολατας της Sitronella!! Αγαπημενο εκεινο...αγαπημενο κι αυτό πλέον...ευχαριστουμε για την συνταγη :)
    #
    Σχόλιο από katerina78, 14-3-12  
    Δεν μου φούσκωσε όσο περίμενα και θα πω κι εγώ ότι είναι σοκολατόπιτα με πορτοκάλι αλλά πολύ γευστική και εύκολη!!!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 16-3-12  
    θα το δοκιμασω και αυτο γιατι εχω να παω σε ενα πολυ σημαντικο ατομο την κυριακη !! θα επιστρεψω με της εντυπωσεις !!θα ρωτησω να το κανω την ιδια μερα η μπορω να το κανω το σαββατο θα αλλαξει κατι στην γευση του?
    #
    Σχόλιο από thomaei, 19-3-12  
    το εκανα τελικα και ειναι υπεροχο . ο αντρας μου το εφαγε ολο μιας και νηστευει , εμεις φαγαμε μολις απο ενα κομματι, θα το επαναλαβω σιγουρα σε ολη την περιοδο της νηστειας !!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από martha2, 14-11-10  
    Dorita πιστεύω πως θα'ναι πολύ αρωματικό το κέικ και νόστιμο. Να σε ρωτήσω κάτι μιας που το΄φτιαξες και το προτίνεις...Σου αφήνει στο στόμα μια στυφή γεύση η σόδα και το ξύδι? Όσα νηστίσιμα κέικ έχω φτιάξει με σόδα και ξύδι δυστυχώς ήταν αποτυχία για αυτόν ακριβώς το λόγο. Σου αφήνουν μια άσχημη αίσθηση, δεν ξέρω πως να το περιγράψω, σαν λαπαδιασμένο και άψητο στη γεύση χωρίς να'ναι όμως έτσι. Εσένα σου έγινε αφράτο σαν το κανονικό κέικ?
    #
    Σχόλιο από Dorita, 14-11-10  
    βασικά εμένα δε μου άφησε ξυνή ή στυφή γεύση .. έγινε αφράτο σαν κέϊκ και απο μυρωδιά και γεύση έσκισε!!
    επειδή μπαίνει το ηλιέλαιο κάνει μια σαν συροπιαστή γεύση χωρίς να είναι μελωμένο ..
    μια δοκιμή θα σας πείσει xD

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, 16-11-10  
    Αν θέλετε να αντικαταστήσετε το σπορέλαιο με ελαιόλαδο βάλτε τη μίση δόση. Το ελαιόλαδο είναι πιο βαρύ.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ένα φρούτο την ημέρα
    Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    keik diafora
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της dimi-d
    Νηστίσιμα γλυκά
    Ένα βιβλίο 36 αγαπημένων συνταγών, του/της MAGEIRISSA
    νηστισιμα
    Ένα βιβλίο 175 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    ΚΕΙΚ
    Ένα βιβλίο 112 αγαπημένων συνταγών, του/της 1irene
    Νηστίσιμα
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της MANIABOLI