iliana pasxalidi
iliana pasxalidi @cook_8510957

Τέτοια νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα δεν έχετε φάει ποτέ ξανά!

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή την βρήκα από εδώ και ειλικρινά δεν περίμενα να είναι τόσο υπέροχη (μοιάζει και με γαλακτομπούρεκο) κανείς σιγουρα δεν θα πιστέψει πως είναι νηστίσιμη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

38 Minutes
  1. 2 κούπες χυμό πορτοκάλι
  2. 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  3. 2 κουταλιές της σούπας νισεστέ
  4. 3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  5. 1 ξύσμα πορτοκάλι
  6. Σιρόπι
  7. 2 κούπες νερό
  8. 2 κούπες ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι, το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το μίξερ.

  2. 2

    Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το νισεστέ, το μπέικιν, το σιμιγδάλι και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά περίπου.

  3. 3

    Μετά κόβουμε με το χέρι τα φύλλα κρούστας σε μεσαίου μεγέθους κομματάκια.

  4. 4

    Απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 150οC.

  5. 5

    Βγάζουμε απο το φούρνο το γλυκό να κρυώσει λίγο και παράλληλα βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά (ελέγχουμε με το κουτάλι αν έχει "δέσει" γιατί ίσως χρειαστεί λίγα λεπτα ακόμη βρασμού).

  6. 6

    Σιροπιάζουμε την πορτοκαλόπιτα και περιμένουμε να "ρουφήξει" το σιρόπι για να τη κόψουμε σε κομμάτια.

Αντιδράσεις

Από

iliana pasxalidi
iliana pasxalidi @cook_8510957
στις