Νηστίσιμη τάρτα με κιμά σόγιας
Νηστίσιμη ανοιχτή κιμαδόπιτα - τάρτα με κιμά σόγιας. Εύκολη και γρήγορη συνταγή. Το ψήσιμο είναι σύμφωνα με τις οδηγίες της κάθε σφολιάτας. Η προετοιμασία της σόγιας είναι σύμφωνα με τις οδηγίες της στην συσκευασίας και το μαγείρεμα της όπως ο καθένας μας κάνει τον κανονικό κιμά.
Λίγα μυστικά ακόμα
*Το σιμιγδάλι το βάζω ίσα-ίσα λιγάκι για να ρουφήξει τα υγρά και να μην μας λασπώσει η σφολιάτα.Εγώ προσωπικα βάζω κόκκινη πιπεριά.Η σόγια έχει οδηγίες προετοιμασίας στην συσκευασία της και μετά το μαγειρεύουμε όπως τον κανονικό κιμά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπαγώνουμε το φύλλο σφολιάτας.
-
2
Στις 3 κούπες νερό βραζουμε την σόγια.
-
3
Μόλις φουσκώσει, κατεβάζουμε και το ρίχνουμε στο σουρωτήρι για 10΄ και μετά το στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας.
-
4
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά (ψιλοκομμένα)και τελευταίο το σκόρδο.
-
5
Βάζουμε την σόγια, όλα τα μπαχαρικα, τον πελτέ, λίγο νερό και το σιμιγδάλι *.
-
6
Μαγειρεύουμε περίπου για 10΄.
-
7
Απλώνουμε στο ταψάκι μας την λαδόκολλα, το φύλλο και από πάνω την γέμιση.
-
8
Τυλίγουμε γύρω- γύρω προς τα πάνω ότι σφολιάτα έχει περισσέψει.
-
9
Ψήνουμε για περίπου 30΄στους 180 ή όσο λέει η κάθε σφολιάτα στις οδηγίες της μέχρι να ψηθεί.
Σχόλια (3)