iliana pasxalidi
iliana pasxalidi @cook_8510957

Νηστίσιμη ανοιχτή κιμαδόπιτα - τάρτα με κιμά σόγιας. Εύκολη και γρήγορη συνταγή. Το ψήσιμο είναι σύμφωνα με τις οδηγίες της κάθε σφολιάτας. Η προετοιμασία της σόγιας είναι σύμφωνα με τις οδηγίες της στην συσκευασίας και το μαγείρεμα της όπως ο καθένας μας κάνει τον κανονικό κιμά.

Λίγα μυστικά ακόμα

*Το σιμιγδάλι το βάζω ίσα-ίσα λιγάκι για να ρουφήξει τα υγρά και να μην μας λασπώσει η σφολιάτα.Εγώ προσωπικα βάζω κόκκινη πιπεριά.Η σόγια έχει οδηγίες προετοιμασίας στην συσκευασία της και μετά το μαγειρεύουμε όπως τον κανονικό κιμά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
  1. 1 φύλλο σφολιάτας
  2. 1 κούπα κιμά σογιας
  3. 3 κούπες νερό
  4. 1 κ.σ. πελτέ
  5. λάδι (για τσιγάρισμα)
  6. αλάτι
  7. πιπέρι
  8. γαρύφαλλο
  9. ζάχαρη
  10. σιμιγδάλι (προεραιτικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεπαγώνουμε το φύλλο σφολιάτας.

  2. 2

    Στις 3 κούπες νερό βραζουμε την σόγια.

  3. 3

    Μόλις φουσκώσει, κατεβάζουμε και το ρίχνουμε στο σουρωτήρι για 10΄ και μετά το στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας.

  4. 4

    Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά (ψιλοκομμένα)και τελευταίο το σκόρδο.

  5. 5

    Βάζουμε την σόγια, όλα τα μπαχαρικα, τον πελτέ, λίγο νερό και το σιμιγδάλι *.

  6. 6

    Μαγειρεύουμε περίπου για 10΄.

  7. 7

    Απλώνουμε στο ταψάκι μας την λαδόκολλα, το φύλλο και από πάνω την γέμιση.

  8. 8

    Τυλίγουμε γύρω- γύρω προς τα πάνω ότι σφολιάτα έχει περισσέψει.

  9. 9

    Ψήνουμε για περίπου 30΄στους 180 ή όσο λέει η κάθε σφολιάτα στις οδηγίες της μέχρι να ψηθεί.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

tahitian
tahitian @artist_ea
Φοβερη ιδεα.Αν και τις κιμαδοπιτες-και γενικα τις πιτες- δεν τις συμπαθω,νομιζω οτι θα προτιμησω τη νηστισιμη εκδοχη της.Ισως σε κλειστη πιτα ομως ή και ρολακια,σαν πιτσακια.

Από

iliana pasxalidi
iliana pasxalidi @cook_8510957
στις