κύρια φωτογραφία συνταγής Νηστίσιμο γιουβέτσι με γαρίδες
bitter5
bitter5 @cook_8458667
,

Μετά την Μεθυσμένη Γαριδομακαρονάδα επανέρχομαι με μία νέα συνταγή με γαρίδες νηστίσιμη και πάλι αλλά αυτή τη φορά με κριθαράκι στη γάστρα! Απολαύστε τη τώρα που νηστεύουμε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή δεν την είδα κάπου απλώς ήθελα ένα πιάτο νηστίσιμο λίγο διαφορετικό και σκέφτηκα αυτό! Ελπίζω να το απολαύσετε όσο εμείς.Η ποσότητα για το κριθαράκι είναι μικρή σχετικά γιατί είμαστε 2 άτομα στο σπίτι, μπορείτε να αυξήσετε τις ποσότητες ανάλογα με τις ανάγκες σας! Περιμένω εντυπώσεις! Καλό Πάσχα!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. 1/2 κιλό γαρίδες αποφλοιωμένες
  2. 300 γρ. κριθαράκι (νηστίσιμο)
  3. 1/2 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
  4. 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  5. 1/2 κρεμμύδι φρέσκο
  6. 1 σκελίδα σκόρδο
  7. 2 πιπεριές πράσινες κέρατο
  8. 1 φλ τσαγιού κρασί λευκό
  9. χυμό ντομάτας (φρέσκο και συμπυκνωμένο)
  10. κόκκινη καυτερή πιπερίτσα σε σκόνη (μπαχαρικό απο σούπερ μάρκετ, εγώ το έβαλα αντί για πιπέρι)
  11. αλάτι
  12. λίγο μπούκοβο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.

  2. 2

    Τσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι (ξερό και χλωρό) μαζί με το σκόρδο και σταδιακά προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπερίες(σιγά σιγά για να μην βγάλουν τα υγρά τους).

  3. 3

    Προσθέτουμε και τις γαρίδες.

  4. 4

    Σβήνουμε με το κρασί.

  5. 5

    Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το χυμό ντομάτας και λίγο νερό.

  6. 6

    Βράζουμε για 10' μέχρι να μαλακώσουν οι γαρίδες (δοκιμαστε με ένα πηρούνι).

  7. 7

    Ρίχνουμε το κριθαράκι στη γάστρα.

  8. 8

    Αφαιρούμε τις γαρίδες απο τη σάλτσα και προσθέτουμε τη σάλτσα στη γάστρα με λίγο νεράκι ακόμη.

  9. 9

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 - 200 βαθμούς για 15' λεπτά περίπου(το παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί λίγο νερό και το δοκιμάζουμε να μην παραβράσει ανάλογα και τον φούρνο).

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

Από

bitter5
bitter5 @cook_8458667
στις
,