Νηστίσιμο Κέικ με μήλο και καρότο
Για οσους δεν νηστεύουν το λαδι ενα νόστιμο, μυρωδάτο κεικ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Υποθέτω οτι μπορείτε να το ψήσετε σε οτι ταψί θέλετε, εγω το θεωρώ πιο εμφανίσιμο στις φόρμες ψωμιού.
Υλικά
-
1 φλ. σπορέλαιο
-
1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
-
1 φλ. ζάχαρη
-
1 φλ. καρότο ξυσμένο
-
1 φλ. μήλο χοντροκομμένο
-
1 φλ. καρύδια χοντροαλεσμένα
-
1/3 φλ. κονιάκ
-
1 κουταλ/κι γλ. κανέλα
-
ελάχιστη σόδα
-
3 φλ. φαριν-απ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μπωλ δουλεύω λίγο το σπορέλαιο, τον χυμό και τη ζάχαρη.
-
2
Προσθέτω κονιάκ, σόδα, μήλο, καρότο, κανέλα και τα καρύδια. Τελευταία το φαρίν-απ ισα να αναμειχθεί.
-
3
Το μοιράζω σε 2 βουτυρωμένες/ αλευρωμένες φόρμες ψωμιού και ψήνω σε μέτριο φούρνο για 45-55λ.
-
4
Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη.
Σχόλια (23)