Νηστίσιμο Κέικ Πορτοκάλι
Ένα πολύ εύκολο νηστίσιμο κέικ που μπορεί να καταναλωθεί και από όσους έχουν πρόβλημα χοληστερίνης και δεν μπορούν να φάνε αυγά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Διατηρήστε το σκεπασμένο γιατί ξεραίνεται αρκετά γρήγορα. Αν σας φανεί η ζύμη σας πολύ νερουλή (ανάλογα με το πόσο ζουμερά είναι τα πορτοκάλια), προσθέστε λίγο αλεύρι.
Υλικά
-
4 πορτοκάλια καθαρισμένα από τη φλούδα
-
1 και 1/2 ποτήρι νερό
-
1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη
-
1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
-
500 γρ. αλεύρι απ
-
1 κουταλιά μπέικιν
-
1 βανίλια
-
Για το γλάσο σοκολάτας
-
150 γραμ. κουβερτούρα
-
100 γραμ. φυτική κρέμα
-
γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μπλέντερ πολύ καλά τα πορτοκάλια μαζί με το νερό. Ρίχνουμε το μίγμα σε λεκανίτσα και με χτυπώντας με το μίξερ, προσθέτουμε το λάδι και τη ζάχαρη.
-
2
Αφού χτυπηθεί καλά η ζάχαρη ρίχνουμε το αλεύρι, το μπαίηκεν και τη βανίλια.
-
3
Τοποθετούμε σε στρόγγυλη ή μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά με 1 ώρα (δοκιμάστε με την οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε το κέικ).
-
4
Αφού κρυώσει το γαρνίρουμε με το γλάσο και το γλυκό πορτοκάλι.
Σχόλια (10)