Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας
Ένα υπέροχο κέικ σοκολάτας που δε θα πιστεύετε πως είναι νηστίσιμο!
Εάν δε θέλετε να βάλετε βούτυρο στη φόρμα λόγω νηστείας, μπορείτε απλώς να τη ντύσετε με λαδόκολλα ή να χρησιμοποιήσετε κάποια νηστίσιμη μαργαρίνη ή λίγο λαδάκι.
Υλικά
-
3/4 φλ. σπορέλαιο
-
2 φλ. ζάχαρη
-
3,5 φλ. αλεύρι
-
2 φλ. νερό (θερμοκρασία βρύσης)
-
3 κ.σ. ξύδι
-
6 κ.σ. κακάο
-
1 κ.γ. αλάτι
-
2 βανίλιες
-
2 κ.γ. σόδα μαγειρική
-
Για το γλάσο
-
1 φλ. ζάχαρη άχνη
-
3 κ.σ. κακάο
-
1 κ.γ. σπορέλαιο
-
3 κ.σ. νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.
-
2
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του κέικ.
-
3
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα
-
4
Και το βάζουμε να ψηθεί για 40' περίπου, ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μας καθαρό (βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέικ. Αν όταν βγει έχει πάνω του κολλημένη ζύμη, το κέικ δεν είναι ακόμα έτοιμο).
-
5
Ετοιμάστε το γλάσο ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αν σας φαίνεται πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο νεράκι ακόμα.
-
6
Όταν βγάλετε το κέικ από τη φόρμα του, ρίχτε από πάνω το γλάσο και το κέικ σας είναι έτοιμο!
Σχόλια (571)