κύρια φωτογραφία συνταγής Νηστίσιμο παστίτσιο
sofki
sofki @cook_8466528

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην φοβηθείτε να βάλετε αλευρι γιατί εμένα μου βγήκε αραιή η μπεσαμέλ με 8 κουταλιές οπότε να είναι λιγο μεγάλες... μπορείτε να βάλετε λίγο νηστίσιμο τυρί από πάνω πριν το βάλετε στον φούρνο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

33 Minutes
1 ταψί
  1. 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
  2. 1 ποτήρι κιμά σόγιας (όχι βρασμένος)
  3. 1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια
  4. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  5. 1 σάλτσα ντομάτας από αυτην με τα κομμάτια ντομάτας
  6. 1 κουταλιά γεμάτη πελτέ ντομάτας
  7. 1 λίτρο ρόφημα σόγιας (προσοχή κάποια περιέχουν άρωμα βανίλιας)
  8. 8 μεγαλούτσικες κουταλιές μαργαρίνη
  9. 8 μεγαλούτσικες κουταλιές κορν φλάουερ ή αλεύρι
  10. ελαιόλαδο
  11. κύμινο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζετε τον κιμά σόγιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

  2. 2

    Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.

  3. 3

    Σουρώνετε καλά τον κιμά σογιας μέχρι να φύγει εντελώς όλο το νερό.

  4. 4

    Σουρώνετει επίσης τα μανιτάρια και με χαρτί κουζίνας τα σκουπίζετε ώστε να μην έχουν πολλά νερά πάνω τους. Στην συνέχεια τα βάζετε στο πολυμίξερ και αλέστε τα ώσπου να γίνουν σαν κιμάς. Στο πολυμίξερ αλέστε επίσης (χώρια από τα μανιτάρια) και το κρεμμύδι.

  5. 5

    Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρώς το κρεμμύδι και στην συνέχεια ρίξτε μέσα τον κιμά σόγιας και τον κιμά μανιταριών. Αφού σοταριστούν ελαφρώς ρίξτε την ντομάτα τον πελτέ και τα μπαχαρικά που θέλετε και αφήστε την σάλτσα να δέσει.

  6. 6

    Ζεσταίνετε το ρόφημα σόγιας μέχρι το σημείο βρασμού. Σε μια άλλη κατσαρολίτσα βάζετε την μαργαρίνη να λιώσει και μόλις γίνει αυτο ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε γρήγορα να διαλυθούν οι κόμποι. Μόλις γίνει αυτό ρίχνετε γρήγορα το ρόφημα και ανακατεύεται ζωηρά μέχρι να πήξει. Προσθέτετε λιγο λευκο πιπέρι και λιγο αλάτι.

  7. 7

    Τέλος βάζετε στο ταψί τα μισά μακαρόνια από πάνω την σάλτσα απο πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια και τελος την μπεσαμέλ. Το βάζετε στους 250 βαθμούς μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Ilovegoodfood
Ilovegoodfood @cook_8476435
Μπραβο sofki, ειναι μια εξυπνη και νοστιμη λυση αν θελουμε ντε και καλα παστιτσιο σε περιοδο νηστειας. Το εχω κανει κι εγω Μεγ. Εβδομαδα περυσι και μας αρεσε πολυ! Δεν ηθελα να κανω παααλι μακαροναδα με κιμα σογιας και τον εκανα παστιτσιο με μπεσαμελ απο γαλα σογιας και απο πανω υποκαταστατο τυριου (υπεροχο το \"τυρακι αυτο...λιωωωνειιι) 5 πηρουνακια!

Από

sofki
sofki @cook_8466528
στις