κύρια φωτογραφία συνταγής Νηστίσιμο πολίτικο πιλάφι
MariaV
MariaV @cook_8450101
,ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγη ειναι του Ηλια Μαμαλακη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
5-6 ατομα.
  1. 2 νεροποτηρα ρυζι για πιλαφι
  2. 1 φλιτζ.του καφε ελαιολαδο
  3. 1 φλιτζ.του καφε καβουρδισμενα αμυγδαλα
  4. 1 φλιτζ.του καφε μαυρες σταφιδες.
  5. 1 φλιτζ.του καφε ανηθο ψιλοκομμενο
  6. 1 φλιτζ.του καφε σαλτσα σογιας
  7. Αλατι-πιπερι.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βαζετε το ρυζι σε μια κατσαρολα μαζι με 4 1/2 ποτηρια νερο και λιγο αλατι. Το αφηνετε να παρει βραση και ριχνετε μεσα το λαδι. Προσθετετε τις σταφιδες και συνεχιζετε το μαγειρεμα μεχρι το ρυζι να πιει ολο το νερο του.

  2. 2

    Το αποσυρετε απο την φωτια, σκεπαζετε με πανινη πετσετα και το αφηνετε ετσι για 5-6'.

  3. 3

    Ριχνετε μεσα τα αμυγδαλα και ανακατευετε απαλα. Προσθετετε τη σαλτσα σογιας, λιγο πιπερι και ανακατευετε. Τελος ριχνετε τον ανηθο και κανετε ενα τελευταιο ανακατεμα.

  4. 4

    Βαζετε το ρυζι σε στρογγυλη φορμα να παρει σχημα και το σερβιρετε σε στρογγυλη πιατελα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Krys
Krys @Kryscookpad
Μια αλλαγή έκανα, γιατί δεν το ήθελα νηστίσιμο.Καβούρδισα σε μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο την αντίστοιχη ποσότητα κουκουνάρι αντί για το αμύγδαλο. Είναι πεντανόστιμο!

Από

MariaV
MariaV @cook_8450101
στις
,ΕΛΛΑΔΑ