κύρια φωτογραφία συνταγής Νηστίσιμο Σμυρναίϊκο Σάμαλι
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1/2 κιλό χοντρό σιμιγδάλι
  2. 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  3. 1 φλ. ζάχαρη
  4. 1/2 κ.γ. μαστίχα
  5. 3 φλ. υγρή σόδα
  6. 5 κ.γ. μπέικιν
  7. Για το σιρόπι
  8. 3 1/2 κούπες ζάχαρη
  9. 3 1/2 κούπες νερό
  10. ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  11. 1 ξυλάκι κανέλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάτε 2 κουταλιές ζάχαρη μαζί με την μαστίχα στο πίμερ.

  2. 2

    Ανακατεύετε τα δύο σιμιγδάλια και ρίχνετε τη ζάχαρη, τη μαστίχα, το μπέικιν και τη σόδα λίγη λίγη ανακατεύοντας.

  3. 3

    Το μείγμα πρέπει το μείγμα μας να είναι νερουλό.

  4. 4

    Το αφήνετε 2 ώρες να "ανέβει" και ψήνετε για 45" με 1 ώρα στους 180β.

  5. 5

    Βάζετε τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζετε τα για 5 λεπτά.

  6. 6

    Κόβετε το σάμαλι σε κομμάτια και το περιχύνετε με το χλιαρό σιρόπι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

july88
july88 @cook_8468542
Το σάμαλι όταν το σιροπιάσουμε πρέπει να είναι ζεστό ή κρύο? Ευχαριστώ. Θα ήθελα να μου απαντήσεις επειδη θα το φτιάξω την Μ.Τετάρτη.

Από

glikoula
glikoula @cook_8474712
στις
,ellas