Νηστίσιμο Σμυρναίϊκο Σάμαλι
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάτε 2 κουταλιές ζάχαρη μαζί με την μαστίχα στο πίμερ.
-
2
Ανακατεύετε τα δύο σιμιγδάλια και ρίχνετε τη ζάχαρη, τη μαστίχα, το μπέικιν και τη σόδα λίγη λίγη ανακατεύοντας.
-
3
Το μείγμα πρέπει το μείγμα μας να είναι νερουλό.
-
4
Το αφήνετε 2 ώρες να "ανέβει" και ψήνετε για 45" με 1 ώρα στους 180β.
-
5
Βάζετε τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζετε τα για 5 λεπτά.
-
6
Κόβετε το σάμαλι σε κομμάτια και το περιχύνετε με το χλιαρό σιρόπι.
Σχόλια (8)