Νηστίσιμος χυλός κρέπας
Για τους λάτρεις της κρέπας που δεν θέλουν να τις στερηθούν ούτε και στη νηστεία.
Λίγα μυστικά ακόμα
Γεμίστε τις κρέπες σας με τυρί σόγιας και οτιδήποτε λαχανικά θέλετε,τσιγαρίστε τα λαχανικά σας,φτιάξτε σάλτσα ντομάτας,κιμά σόγιας, λιώστε σοκολάτα υγείας, βάλτε μαρμελάδες της αρεσκείας σας, σιρόπια, κάντε οτιδήποτε νηστίσιμους συνδυασμούς θέλετε και θα παρακαλάτε να μην τελειώσει η νηστεία ποτέ.
Υλικά
-
300 ml γάλα σόγιας
-
150-170 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο (εξαρτάται ποσο πηχτός θέλετε να είναι ο χυλός)
-
1 κ.γ. αλάτι
-
1 κ.γ. ζάχαρη
-
Για αλμυρές κρέπες μπορούμε να αρωματίσουμε το χυλό μας με ρίγανη, σκόνη σκόρδου και γενικά με οτιδήποτε αποξηραμένα μυρωδικά της αρεσκείας μας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ πρώτα το γάλα, το ηλιέλαιο, το αλάτι και τη ζάχαρη.
-
2
Έπειτα ρίχνουμε σιγά-σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
-
3
Αφήνουμε στο ψυγείο μας το χυλό για μία ώρα να δέσει.
Σχόλια (4)