Νόστιμα & υγιεινά κουλουράκια!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1/2 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/2 kg αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του
-
2 κουταλάκια baking powder
-
1 φλ. ξηροί καρποί ανάλατοι της αρεσκείας σας σε κομματάκια
-
1 1/2 φλ. αραβοσιτέλαιο
-
1 1/2 φλ. μαύρη ή λευκή ζάχαρη
-
1 φλ. καβουρδισμένο σουσάμι
-
1 κουταλάκι γεμάτο κανέλα
-
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
-
1 φλ. χυμός πορτοκάλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μπωλ ανακατεύετε τα άλευρα με το baking powder
-
2
Σε άλλο μπωλ χτυπήστε το λάδι με τη ζάχαρη
-
3
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα άλευρα, και ανακατέψτε καλά.
-
4
Ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι, ζυμώνετε να πετύχετε ζύμη μαλακιά
-
5
Πλάθετε κουλουράκια και τα αραδιάζετε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί, σε απόσταση
-
6
Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών για 20' ή μέχρι να ροδίσουν, ανάλογα το φούρνο σας
Σχόλια