Νόστιμα και εύκολα μπατόν σαλέ
Τα γνωστά αλμυρά κουλουράκια που φτιάχνονται εύκολα και είναι νοστιμότατα!
Υλικά
-
1 ποτήρι ελαιόλαδο
-
250 γρ. μαργαρίνη
-
1 ποτήρι νερό
-
1 κουταλάκι αλάτι
-
3-4 φλιτζάνες αλεύρι
-
1/2 φλιτζάνι σουσάμι (προεραιτικά)
-
λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία λεκάνη βάζουμε το ελαιόλαδο με τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
-
2
Ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και το σουσάμι.
-
3
Τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά και αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.
-
4
Πλάθουμε μικρά μπαστουνάκια και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
-
5
Με τον κρόκο αυγού αλοίφουμε τα κουλουράκια και ρίχνουμε λίγο κεφαλοτύρι από πάνω.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια