κύρια φωτογραφία συνταγής Νόστιμα Λαζάνια με λαχανικά

Νόστιμα Λαζάνια με λαχανικά

63 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
mos
mos @mumsownspace
Athens, Greece,

Νόστιμο φαγάκι με πολλές βιταμίνες. Πλούσιο σε λαχανικά, τα οποία μπορείτε να αλλάξετε αν έχετε κάτι άλλο στο ψυγείο σας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο Άκης Πετρετζίκης στο "πρωινό μου" είχε φτιάξει Νηστίσιμα Λαζάνια και εγώ τα έβαλα τις δικές μου πινελίες και βέβαια δεν είναι και τόσο νηστίσιμη.. Είναι πραγματικά νόστιμη και δεν χρειάζεται καθόλου περισσότερα υγρά γιατί όλα τα λαχανικά βγάζουν και μαγειρεύονται τέλεια τα λαζάνια. Καλή επιτυχιά!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
4 άτομα
  1. 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  2. 2 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  3. 1 πράσο σε ροδέλες
  4. 2 πιπεριές χρωματιστές κομμένες καρέ
  5. 3 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες καρέ
  6. 3 κολοκυθάκια κομμένα καρέ
  7. 2 καρότα κομμένα σε καρέ
  8. 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  9. 5 κ.σ. ντοματοχυμό
  10. 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  11. 1 πακέτο λαζάνια
  12. αλάτι
  13. πιπέρι
  14. 5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  15. 2 κ. γλ. πέστο βασιλικού
  16. 100 γρ μιξ τυριών τριμμένων
  17. Για τη μπεσαμέλ
  18. 8 κ.σ. αλεύρι
  19. 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  20. αλάτι
  21. πιπέρι
  22. 1 φλυτ. τσαγιού τυρί τριμμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το πράσο, τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, τα καρότα και στο τέλος τα κολοκυθάκια. Ρίχνουμε τον ένα κύβο και τα ντοματίνια και 3 κ.σ. ντοματοχυμό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν λίγο τα λαχανικά μας. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό. Στο τέλος προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε να πάει παντού.

  2. 2

    Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ, λιώνουμε τη μαργαρίνη και ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καβουρδιστεί λίγο το αλεύρι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα ώστε να μην κάνει γρομπαλάκια. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το τυρί.

  3. 3

    Στο κάτω μέρος του πυρίμαχου σκέυους απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο και 2 κ.σ. ντοματοχυμό. Στρώνουμε φύλλα από τα λαζάνια να καλύψουν το σκεύος και απλώνουμε το 1/3 της σάλτσας και λίγη από τη μπεσαμέλ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές. Τέλος, στο πάνω μέρος βάζουμε μια τελευταία στρώση λαζάνια και από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ.

  4. 4

    Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

mos
mos @mumsownspace
στις
Athens, Greece,

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα