terreza
terreza @cook_8472419

Από τα πιο νόστιμα, υγιεινά, εύκολα και οικονομικά μπισκοτάκια που έχω δοκιμάσει!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ζύμη θα είναι αρκετά λαδερή, αλλά μην τη φοβάστε!Επειδή τα συγκεκριμμένα τα φτιάχνω πολύ συχνά για το γιο μου έχω δοκιμάσει αρκετές παραλλαγές και σας τις δίνω1. Μπορείτε να προσθέσετε χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι.2. Τις περισσότερες πλέον φορές αντικαθιστώ 150 γρ από το αλεύρι με βρώμη3. Προσθέτω λίγη-ανάλογα με τα κέφια μου- τριμμένη κουβερτούρα μέσα στο μίγμα.Δοκιμάστε τα!!! Αξίζουν τον κόπο!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

Περίπου 35 μέτρια μπισκοτάκια
  1. 1 ποτήρι λάδι
  2. 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  3. 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  4. 2 κ.γ b.powder
  5. ξύσμα από 1 μέτριο πορτοκάλι
  6. 1 κ.γ κανέλα
  7. 1 κ.γ. γαρύφαλλο
  8. αλεύρι όσο πάρει (περίπου 400 γρ)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 2 λεπτά με το σύρμα.

  2. 2

    Ρίχνουμε τα υλικά με τη σειρά που αναγράφονται και ανακατεύουμε ελαφρά.

  3. 3

    Προσθέτουμε στο τέλος το αλεύρι λίγο-λίγο και ανακατεύουμε μέχρι να η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του σκεύους.

  4. 4

    Πλάθουμε με το χέρι στρόγγυλα μπισκοτάκια και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

  5. 5

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 για 20 μέχρι να ροδίσουν (περίπου 20 λεπτά).