Νόστιμα σπιτικά τσιπς

Bαθμολογία: 4.7907
       
 
43 ψήφοι
zanice, 18.01.09

Περιγραφή

Τσιπς χωρίς συντηρητικά. Τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν!!!
Νόστιμα σπιτικά τσιπς
photo: lenale

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 μεγάλες πατάτες
  • αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • λαδόκολλα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες.
  2. Τις στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας.
  3. Τις κόβουμε σε πολύ λεπτά κομμάτια όπως είναι τα τσιπς.
  4. Προσπαθούμε όσο γίνετε τα κομμάτια να έχουν το ίδιο πάχος.
  5. Τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, το ένα κομματάκι δίπλα στο άλλο και όχι η μια πάνω στην άλλη γιατί δεν θα ψηθούν ομοιόμορφα.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο τους 180c με αέρα, αλλιώς δεν πετυχαίνει.
  7. Τις αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
  8. Η προσοχή μας πρέπει να είναι στο φούρνο γιατί ενδέχεται μερικά τσιπς να είναι έτοιμα πριν κάποια άλλα. Απλά εμείς βγάζουμε αυτά που θα ροδίσουν πρώτα.
  9. Αφού τις βγάλουμε από το φούρνο τις αλατίζουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ιδέα μου ήρθε από τις "τηγανιτές πατάτες χωρίς τύψεις". το δοκίμασα και πέτυχε!!! Ο γιος μου που είναι 5 χρονών ξετρελάθηκε και από τότε δεν ξαναγόρασα τσιπς του εμπορίου και γλιτώσαμε τα συντηρητικά. Καλή επιτυχία!!!

Σχετικές συνταγές

Chips κίτρινης κολοκύθας Chips κίτρινης κολοκύθας
5
       
       
(2)
Πατατάκια! Πατατάκια!
4.875
       
       
(16)
Κόμποι πατάτας Κόμποι πατάτας
3
       
       
(1)

    85 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από heidi, 24-1-09  
    Πρέπει να είναι τέλειες! Το λάδι το ρίχνεις πάνω στις ωμές πατάτες πριν τις φουρνίσεις ή αφού τις βγάλεις απ'το φούρνο?
    #
    Σχόλιο από zanice, 24-1-09  
    Το λάδι το ρίχνεις πάνω τις ωμές πατάτες και μετά τις βάζεις στο φούρνο.Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από annakonda, 24-1-09  
    Μου τρέχουν τα σάλια, γιατί τα τσιπς είναι κάτι που ΛΑΤΡΕΥΩ, αλλά τα στερούμαι για τους γνωστούς λόγους... Μήπως ξέρεις πόσο μπορούν να διατηρηθούν, αν τα κλείσεις υποτίθεται αεροστεγώς (στα σακουλάκια με το zip)ή έστω σε τάπερ που κλείνει καλά;
    #
    Σχόλιο από zanice, 24-1-09  
    Λυπάμε, αλλά δεν ξέρω.Κάθε φορά που τα κάνω τα τρώμε όλα και δεν χρειάστηκε να τα αποθηκεύσω. Θα πειραματιστώ και θα σου πω...
    #
    Σχόλιο από tsourapo, 24-1-09  
    #
    Σχόλιο από giannak, 26-1-09  
    Πραγματικά είναι πολύ καλές, τις φτιάχνω έτσι χρόνια και εξαφανίζονται αμέσως.
    #
    Σχόλιο από zanice, 26-1-09  
    Αντε καλέ giannak, κρίμα στη χαρά μου που νόμισα ότι το σκέφτηκα μόνο εγώ...χα!χα!χα! Πάντως είναι πραγματικά νόστιμα τσιπς και με ελάχιστες θερμίδες.Το μόνο που πρέπει να προσέχουν οι φίλες μας είναι όταν τα βάζουμε στο φούρνο γιατί καίγονται εύκολα.
    #
    Σχόλιο από polina, 26-1-09  
    ΜΜΜΜΜ!!!! ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΣΤΗ ΜΑΜΑ Μ ΝΑ ΤΑ ΦΙΑΞΕΙ...
    #
    Σχόλιο από polina, 26-1-09  
    #
    Σχόλιο από Besi, 26-1-09  
    #
    Σχόλιο από zanice, 27-1-09  
    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!!!
    Είμαι πολύ χαρούμενη που άρεσε η ιδέα μου.
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 27-1-09  
    δοκιμαστε να πασπαλισετε με λιγο παπρικα για αρωμα, αλλο πραγμα!!!!
    τα πιρουνακια οταν τις κανω στο φουρνο, προς το παρον τις τηγανιζαμε
    #
    Σχόλιο από zanice, 27-1-09  
    Θα περιμένω elefteria...καλή επιτυχία!!!
    #
    Σχόλιο από giannak, 27-1-09  
    zanice μην νομίζεις και εγώ στην τηλεόραση την είχα δεί, πάντως μπράβο που την έβαλες γιατί τα παιδάκια μας πρέπει να τρώνε πιο υγιεινά.
    #
    Σχόλιο από zanice, 28-1-09  
    Ναι,giannak συμφωνώ απολύτος μαζί σου. Πρέπει να προσέχουμε πολύ τη τρώνε τα παιδιά μας.
    #
    Σχόλιο από zanice, 28-1-09  
    annakonda δοκίμασα να τις βάλω σε σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς και δεν ήταν το ίδιο ωραίες όταν πήγαμε να τις φάμε.Προτείνω να μην τις φιλάμε για αργότερα.
    #
    Σχόλιο από annakonda, 28-1-09  
    Κρίμα... Θα ήταν τέλεια να μπορούμε να τις παίρνουμε π.χ. στη δουλειά. Αλλά δεν πειράζει. Θα τις δοκιμάσουμε σύντομα. Ευχαριστώ πάντως για τη δοκιμή.
    #
    Σχόλιο από zanice, 28-1-09  
    Παρακαλώ annakonda, χαρά μου!!!
    #
    Σχόλιο από annakonda, 3-2-09  
    Τελικά τα έφτιαξα και έγιναν πάρα πολύ καλά. Μόνο που α) δυσκολεύτηκα να τα κόψω ομοιόμορφα β) δεν είμαι σίγουρη αν μου άρεσαν πιο πολύ ζεστά ή κρύα. Πάντως με ταινιούλα τα τσακίσαμε!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 3-2-09  
    Αν μπορώ να βοηθήσω,υπάρχει στο εμπόριο ένας τρίφτης όπου ρυθμίζει κανείς το πάχος και κόβει τις πατάτες σε τσιπς πάρα πολύ εύκολα, γρήγορα και ομοιόμορφα.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    60 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από tsourapo, 24-1-09  
    #
    Σχόλιο από giannak, 26-1-09  
    Πραγματικά είναι πολύ καλές, τις φτιάχνω έτσι χρόνια και εξαφανίζονται αμέσως.
    #
    Σχόλιο από zanice, 26-1-09  
    Αντε καλέ giannak, κρίμα στη χαρά μου που νόμισα ότι το σκέφτηκα μόνο εγώ...χα!χα!χα! Πάντως είναι πραγματικά νόστιμα τσιπς και με ελάχιστες θερμίδες.Το μόνο που πρέπει να προσέχουν οι φίλες μας είναι όταν τα βάζουμε στο φούρνο γιατί καίγονται εύκολα.
    #
    Σχόλιο από polina, 26-1-09  
    ΜΜΜΜΜ!!!! ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΣΤΗ ΜΑΜΑ Μ ΝΑ ΤΑ ΦΙΑΞΕΙ...
    #
    Σχόλιο από polina, 26-1-09  
    #
    Σχόλιο από Besi, 26-1-09  
    #
    Σχόλιο από zanice, 27-1-09  
    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!!!
    Είμαι πολύ χαρούμενη που άρεσε η ιδέα μου.
    #
    Σχόλιο από zanice, 27-1-09  
    Θα περιμένω elefteria...καλή επιτυχία!!!
    #
    Σχόλιο από giannak, 27-1-09  
    zanice μην νομίζεις και εγώ στην τηλεόραση την είχα δεί, πάντως μπράβο που την έβαλες γιατί τα παιδάκια μας πρέπει να τρώνε πιο υγιεινά.
    #
    Σχόλιο από zanice, 28-1-09  
    Ναι,giannak συμφωνώ απολύτος μαζί σου. Πρέπει να προσέχουμε πολύ τη τρώνε τα παιδιά μας.
    #
    Σχόλιο από annakonda, 3-2-09  
    Τελικά τα έφτιαξα και έγιναν πάρα πολύ καλά. Μόνο που α) δυσκολεύτηκα να τα κόψω ομοιόμορφα β) δεν είμαι σίγουρη αν μου άρεσαν πιο πολύ ζεστά ή κρύα. Πάντως με ταινιούλα τα τσακίσαμε!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 3-2-09  
    Αν μπορώ να βοηθήσω,υπάρχει στο εμπόριο ένας τρίφτης όπου ρυθμίζει κανείς το πάχος και κόβει τις πατάτες σε τσιπς πάρα πολύ εύκολα, γρήγορα και ομοιόμορφα.
    #
    Σχόλιο από annakonda, 3-2-09  
    Χμμμ... Πολύ καλή ιδέα. Τον βρίσκω στα γνωστά καταστήματα κουζινικών;
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 3-2-09  
    η αλήθεια είναι ότι τον έχω πάρει εδώ και χρόνια και δε θυμάμαι από που...έχει και άλλες λάμες που αλλάζουν για να τρίβεις κολοκυθάκια,καρότα κτλ.Δοκιμάστε στα καταστήματα με μαγειρικά σκεύη πιστεύω πως θα βρείτε εκεί...
    #
    Σχόλιο από zanice, 11-2-09  
    annakonda αν κάνεις τα τσιπς 2,3 φορές ακόμα δεν θα δυσκολεύεσαι να τα κόβεις ομιόμορφα.Αν και πάλι δυσκολεύεσαι πάρε τον τρίφτη που κάνει τσιπς στο λεπτό.Φιλάκια!!
    #
    Σχόλιο από annakonda, 11-2-09  
    Πήρα έναν προχθές. Βασικά δεν είναι συγκεκριμένα για τσιπς, αλλά νομίζω ότι θα κάνει. Δεν τον έχω δοκιμάσει ακόμα. Αλλά μου έχεις ανάψει φωτιά. Ο άντρας μου ζητάει κάθε βράδυ και θέλει, λέει, πολλά. Κι όλο βρίσκω δικαιολογίες, όπως ότι δε μου φτάνουν οι πατάτες και τέτοια. Εκείνος δεν παχαίνει με τίποτα. Εγώ όμως...
    #
    Σχόλιο από zanice, 11-2-09  
    annakonda μπορείς και με ένα μικρό μαχαιράκι να κάνεις την δουλειά σου.Ελα, προσπάθησε και θα δεις ότι σε λίγο καιρό θα σου φαίνεται παιχνιδάκι...Φιλάκια!!!!!
    #
    Σχόλιο από kessy, 16-2-09  
    τα παιδια κι εγω τα λατρεψαμε.Τελειωσαν γρήγορα.Αν ειχα τον τριφτη θα γινοντουσαν ακομη καλλιτερα.ΕΥΓΕ!
    #
    Σχόλιο από zanice, 16-2-09  
    Ευχαριστώ πολύ kessy, πραγματικά είναι πολύ νόστημα.Θελω να απαντήσω και στην mamakiki που τις έγιναν σαν λάστιχο...μήνπως καλή μου ξέχασες να βάλεις την κουταλιά με το λάδι?Σημερα το επαθα εγώ και έγιναν όπως λες λάστιχο.Προσοχή λοιπόν μην ξεχνάτε το λάδι...(να που ένα λάθος μου βγήκε σε καλό και σε κατάλαβα)
    #
    Σχόλιο από sosofi, 24-2-09  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    22 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από heidi, 24-1-09  
    Πρέπει να είναι τέλειες! Το λάδι το ρίχνεις πάνω στις ωμές πατάτες πριν τις φουρνίσεις ή αφού τις βγάλεις απ'το φούρνο?
    #
    Σχόλιο από zanice, 24-1-09  
    Το λάδι το ρίχνεις πάνω τις ωμές πατάτες και μετά τις βάζεις στο φούρνο.Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από annakonda, 24-1-09  
    Μου τρέχουν τα σάλια, γιατί τα τσιπς είναι κάτι που ΛΑΤΡΕΥΩ, αλλά τα στερούμαι για τους γνωστούς λόγους... Μήπως ξέρεις πόσο μπορούν να διατηρηθούν, αν τα κλείσεις υποτίθεται αεροστεγώς (στα σακουλάκια με το zip)ή έστω σε τάπερ που κλείνει καλά;
    #
    Σχόλιο από zanice, 24-1-09  
    Λυπάμε, αλλά δεν ξέρω.Κάθε φορά που τα κάνω τα τρώμε όλα και δεν χρειάστηκε να τα αποθηκεύσω. Θα πειραματιστώ και θα σου πω...
    #
    Σχόλιο από zanice, 28-1-09  
    annakonda δοκίμασα να τις βάλω σε σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς και δεν ήταν το ίδιο ωραίες όταν πήγαμε να τις φάμε.Προτείνω να μην τις φιλάμε για αργότερα.
    #
    Σχόλιο από annakonda, 28-1-09  
    Κρίμα... Θα ήταν τέλεια να μπορούμε να τις παίρνουμε π.χ. στη δουλειά. Αλλά δεν πειράζει. Θα τις δοκιμάσουμε σύντομα. Ευχαριστώ πάντως για τη δοκιμή.
    #
    Σχόλιο από zanice, 28-1-09  
    Παρακαλώ annakonda, χαρά μου!!!
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 10-2-09  
    zanice δοκίμασα να τα φτιάξω και απέτυχα! Με τις "τηγανιτές πατάτες χωρίς τύψεις" δεν έχω πρόβλημα, εδώ δεν ξέρω τι έκανα λάθος. Στεγνώνεις τις πατάτες αφού τις κόψεις ή πρίν. Εμένα δεν έγιναν σαν πατατάκια, τραγανές δηλαδή, πιο πολύ έμοιαζαν με λάστιχο! Πες μου παρακαλώ πιο είναι το μυστικό. Δε βαθμολογώ ακόμα, θα δοκιμάσω να τις φτιάξω πάλι και μετά ;)
    #
    Σχόλιο από zanice, 11-2-09  
    mamakiki τις πατάτες τις στεγνώνεις καλά προτού τις κόψεις και το μυστικό είναι να τις κόψεις όσο πιο ψιλές μπορεις.Μην τις βάλεις μια πάνω στην άλλη ,αλλά μια διπλα στην αλλη και θα γίνουν τραγανές ακρυβώς όπως είναι τα τσιπς του εμπορείου.Αξίζει να ξαναπροσπαθήσεις γιατί έχουν ελάχιστες θερμίδες και είναι πολύ νόστημα. Εγώ τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα τα κάνω και δεν μένει ούτε ψίχουλο!!!!
    #
    Σχόλιο από ameriel, 24-10-09  
    Είναι καταπληκτικά!!Μπράβο!!Ωστόσο επειδή δυσκολέυτηκα πάααρα πολύ να τις κόψω με το μαχαίρι, μπορείτε μήπως να με βοηθήσετε για το πού θα βρω αυτόν τον πατατοκόφτη και πόσο περίπου κοστίζει?Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από mele, 22-2-10  
    Φαίνεται φοβερή ευκαιρία να γλιτώσουμε τις θερμίδες του εμπορίου και τα άσχημα λιπαρά τους... Κορίτσια πώς ακριβώς στεγνώνετε τις πατάτες??? Zanice, με τι τρόπο??
    #
    Σχόλιο από zanice, 23-2-10  
    Αφού τις κόψουμε τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας, βαζουμε και άλλο κομμάτι από πάνω και τις ζουλάμε λίγο.Ετσι φεύγει όλο το νερό.
    #
    Σχόλιο από emi, 23-2-10  
    Zanice,θα φτιαξω τα τσιπς οπωσδηποτε αλλα εχω μια απορια.Την μια κουταλια λαδι την ριχνουμε πανω απο τις κομμενες πατατες οταν τις βαλουμε στην λαδοκολλα ή βαζουμε τις πατατες με το λαδακι σε ενα μπολ,ανακατευουμε για να παει παντου και μετα τις στρωνουμε?Ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από Sol81, 23-2-10  
    το ανακατεύουμε να πάει σε΄ολες τις πατάτες
    #
    Σχόλιο από κυκλαμινο, 25-2-10  
    Αναρωτιέμαι,μπορούν να φαγωθούν και κρύα;
    Εννοώ για να μπορέσουμε να προλάβουμε να ετοιμάσουμε κάμποσες!
    #
    Σχόλιο από zanice, 26-2-10  
    Φυσικά Κυκλάμινο τρώγονται και κρύα, το ίδιο νόστιμα είναι.
    #
    Σχόλιο από Mytilinia, 7-3-10  
    μάλλον κάτι κάνω λάθος...μια γρήγορη ερώτηση:δεν μου ροδίζουν οι πατατουλες,η μισή πατάτα είναι ψιλοκαμμένη κ η άλλη μισή ωμή.έχει να κάνει με το φούρνο μου?μήπως να βάλω το ταψί πιό χαμηλά?ή να πειραματιστώ με πιο χαμηλή θερμοκρασία? ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από etrian, 15-3-10  
    Mytilinia, αν μου επιτρέπει η zanice να σου πω τη γνώμη μου. Νομίζω ότι έχεις αυτή τη διαφορά γιατί οι πατάτες δεν έχουν το ίδιο πάχος. Αν θέλεις δοκίμασε να τις κόψεις με τρίφτη, ή με κόφτη για λάχανο ή με κάποιο πολυμηχάνημα αν έχεις για καλύτερα αποτελέσματα. Ελπίζω να βοήθησα!
    #
    Σχόλιο από mpalou, 15-3-10  
    Με τον κόφτη για το λαχανο δεν βγαίνουν χοντρες οι φέτες;
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 14-11-10  
    πααααρα πολύ ωραία έγιναν τα πατατάκια, να κάνω μία ερώτηση, επειδή έγιναν τέλεια, όπως καταλαβαίνετε δεν έμεινε τίποτα, αλλά η ποσότητα που βγαίνει είναι μικρή και χρονοβόρα αν τα φτιάχνω ένα ένα ταψί.Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι, αν βάλω τρείς λαμαρίνες στο φούρνο άραγε θα ψηθούν ομοιόμορφα στον αέρα? το έχει δοκιμάσει κανείς? συνήθως εγώ ψήνω σε αντιστασεις, και σκεφτόμουν μήπως γίνεται να ψήνουμε μεγαλύτερη ποσότητα στον αέρα.Η συνταγή είναι εκπληκτική πάντως.Ευχαριστώ
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Elefteria, 27-1-09  
    δοκιμαστε να πασπαλισετε με λιγο παπρικα για αρωμα, αλλο πραγμα!!!!
    τα πιρουνακια οταν τις κανω στο φουρνο, προς το παρον τις τηγανιζαμε
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 12-11-09  
    Είναι φοβερές.Εγώ τις μισές τις έκανα και με ρίγανη..Τις τσακίσαμε!!
    #
    Σχόλιο από Artemis1273, 12-11-09  
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΧΑΝΟΚΟΦΤΗ!!!πιστευω ομως οτι ειναι το καταλληλοτερο εργαλειο για αυτη τη δουλεια!
    δοκιμαστε και γλυκοπατατα!!θα με θυμηθητε!!!
    επισης μπορειτε να τα αρωματισετε και με ριγανη!και σε οποιους αρεσουν οι πιο πικαντικες γευσεις μπορειτε με ενα πινελακι να αλοιψετε τα τσπς με μουσταρδα!!!!καλη σας επιτυχια!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΟΡΕΚΤΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της giotak1
    ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
    Ένα βιβλίο 294 αγαπημένων συνταγών, του/της AGGELIKI2
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 150 αγαπημένων συνταγών, του/της fiogaki
    Σνάκ
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της patsoulaki
    Κυρίως πιάτα
    Ένα βιβλίο 106 αγαπημένων συνταγών, του/της EarthquakeRita