Νόστιμη ζύμη για πίτσα

Bαθμολογία: 5
       
 
3 ψήφοι
rlita, 19.02.09

Τι χρειαζόμαστε:

  • 600 γρ αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 νεροπότηρο μπύρα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ζύμες
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε καλά.
  2. Παίρνουμε την ζύμη και την χτυπάμε 50 φορές στον πάγκο.
  3. Tην χωρίζουμε σε 2 μπάλες και τις βάζουμε σε έναν δίσκο.
  4. Bάζουμε τον δίσκο σε μια σακούλα και κάνουμε μερικές τρύπες στην σακούλα, την δένουμε και την αφήνουμε μια βραδιά στην συντήρηση. Την επόμενη μέρα θα έχει τριπλασιαστεί.
  5. Πάρτε την μια μπάλα και με λίγο αλεύρι ανοίξτε την για το ταψί σας αφού το έχετε βουτυρώσει. Θέλει μεγάλο ταψί κάθε μπάλα. Με τον ίδιο τρόπο κάντε και την άλλη μπάλα. Έπειτα προσθέστε ότι τραβάει η ψυχή σας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όσον αφορά το αλεύρι χρησιμοποιώ ένα μαλακό αλεύρι, όσο για την ποσότητα του αλευριού μπορεί να προσθέσετε λίγο παραπάνω. Σας συνιστώ να βάλετε την ζύμη στο ψυγείο απο το βράδυ γιατι φουσκώνει πάρα πολύ. Μπορείτε βέβαια να την ζυμώσετε πρωί και να την ψήσετε το απογευματάκι ή και το βράδυ. Όσο για την ποσότητα εγώ φτιάχνω 2 μεγάλα ταψια (του φούρνου). Καλή επιτυχία!

Σχετικές συνταγές

Ζύμη για πίτσα 2 Ζύμη για πίτσα 2
4.7368
       
       
(19)
Ζύμη του αρχάριου Ζύμη του αρχάριου
3.6667
       
       
(3)

    7 Όλα

    #
    Σχόλιο από marianna2, 1-10-09  
    Η συνταγη σου ειναι τελεια.Την εφτιαξα σημερα και δεν εμεινε ουτε κομματι.Σ'ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από rlita, 1-10-09  
    Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε. Να προσπαθείς να την κάνεις λεπτή τη ζύμη για να γίνεται τραγανή...εκεί να δείς νοστιμιά!!
    #
    Σχόλιο από marianna2, 4-10-09  
    Εφτιαξα ενα ταψι με λεπτη ζυμη και το δευτερο με παχια και τα δυο ηταν πεντανοστιμα.Επειδη ειμαστε οικογενεια ψωμαδων με το παχυ ζυμαρι μας αρεσε περισσοτερο.Η συνταγη σου ειναι παρα πολυ καλη δεν εχω φτιαξει πιο ωραια πιτσα,ευχαριστω και παλι.
    #
    Σχόλιο από rlita, 4-10-09  
    ΧαΧα! Ναι και εμάς μας αρέσουν γενικά τα ζυμάρια και αυτή η συνταγή μας έχει ξετρελάνει!!
    #
    Σχόλιο από Nebula, 20-10-10  
    Αυτή η συνταγή είναι πραγματικά τέλεια!!!!
    Το αποτέλεσμα είναι μία πολύ αφράτη ζύμη.
    Έχω να προσθέσω ένα tip. Για extra αφράτο και μαστιχωτό αποτέλεσμα αναμείξτε σε ένα μικρό μπολάκι βραστό νερό με 1 κουταλιά μαγειρικής σόδας και περάστε το ήδη απλωμένο ζυμάρι σας με το υγρό αυτό. Αφήστε το για 5-10 λεπτά και προχωρήστε κανονικά στην παρασκευή της πίτσας.
    #
    Σχόλιο από μοκα, 19-4-11  
    Πολυ ευκολη και ωραια ζύμη.Την φτιάχνω πια καθε σαββατοκύριακο.Ευχαριστω για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από elena-panos, 2-2-12  
    ακουγεται πολυ ωραια η συνταγη!!!για ποιο λογο την χτυπαμε 50 φορες στον παγκο???ρωταω γιατι δεν εχω ξαναφτιαξει ζυμαρι!!!

    7 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από marianna2, 1-10-09  
    Η συνταγη σου ειναι τελεια.Την εφτιαξα σημερα και δεν εμεινε ουτε κομματι.Σ'ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από rlita, 1-10-09  
    Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε. Να προσπαθείς να την κάνεις λεπτή τη ζύμη για να γίνεται τραγανή...εκεί να δείς νοστιμιά!!
    #
    Σχόλιο από marianna2, 4-10-09  
    Εφτιαξα ενα ταψι με λεπτη ζυμη και το δευτερο με παχια και τα δυο ηταν πεντανοστιμα.Επειδη ειμαστε οικογενεια ψωμαδων με το παχυ ζυμαρι μας αρεσε περισσοτερο.Η συνταγη σου ειναι παρα πολυ καλη δεν εχω φτιαξει πιο ωραια πιτσα,ευχαριστω και παλι.
    #
    Σχόλιο από rlita, 4-10-09  
    ΧαΧα! Ναι και εμάς μας αρέσουν γενικά τα ζυμάρια και αυτή η συνταγή μας έχει ξετρελάνει!!
    #
    Σχόλιο από Nebula, 20-10-10  
    Αυτή η συνταγή είναι πραγματικά τέλεια!!!!
    Το αποτέλεσμα είναι μία πολύ αφράτη ζύμη.
    Έχω να προσθέσω ένα tip. Για extra αφράτο και μαστιχωτό αποτέλεσμα αναμείξτε σε ένα μικρό μπολάκι βραστό νερό με 1 κουταλιά μαγειρικής σόδας και περάστε το ήδη απλωμένο ζυμάρι σας με το υγρό αυτό. Αφήστε το για 5-10 λεπτά και προχωρήστε κανονικά στην παρασκευή της πίτσας.
    #
    Σχόλιο από μοκα, 19-4-11  
    Πολυ ευκολη και ωραια ζύμη.Την φτιάχνω πια καθε σαββατοκύριακο.Ευχαριστω για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από elena-panos, 2-2-12  
    ακουγεται πολυ ωραια η συνταγη!!!για ποιο λογο την χτυπαμε 50 φορες στον παγκο???ρωταω γιατι δεν εχω ξαναφτιαξει ζυμαρι!!!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ψωμι ζυμες
    Ένα βιβλίο 104 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    ΨΩΜΙ
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της katari
    ΠΙΤΕΣ-ΨΩΜΑΚΙΑ=ΖΥΜΕΣ
    Ένα βιβλίο 45 αγαπημένων συνταγών, του/της coookie