Νόστιμο ελαιόψωμο
Δεν υπάρχει τίποτα πιο εύγευστο κι υγιεινό από το ζεστό, σπιτικό ψωμάκι. Όταν αυτό δε, συνοδεύεται από νόστιμες ελίτσες... τι να λέμε! Απογείωση! Το ιδανικό σνακ για τις ημέρες νηστείας που μας έρχονται!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε αντί για τις ελιές να προσθέσουμε φέτα τριμμένη ή ακόμα και τα δυο μαζί σε συνδυασμό αλλά στη μισή ποσότητα το καθένα.
Υλικά
-
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
2 κ.γλ. περίπου αλάτι
-
25 γρ. νωπή μαγιά ή 9 γρ. ξηρή.
-
5 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2,5 κούπες τσαγιού νερό (αν χρειαστει προσθέτουμε 1/4 ακόμα)
-
300 γρ. πράσινες ελιές, τεμαχισμένες σε ροδέλες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί εκτός από τις ελιές, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία κι ελαστική.
-
2
Προσθέτουμε τις ελιές και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
-
3
Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
-
4
Σχηματίζουμε 2-3 καρβελάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 220 βαθμούς, φούρνο, για 40 λεπτά περίπου.
Σχόλια (19)