κύρια φωτογραφία συνταγής Νόστιμο και υγιεινό κέικ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Νηστίσιμο και νόστιμο για όλες τις ώρες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην ανοίγετε το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Μπορείτε στη ζύμη να ανακατέψετε και λίγες αλευρωμένες ψηφίδες σοκολάτας, αφαιρώντας την κανέλλα. Επίσης, μπορειτε να γλασάρετε το κέικ με γλάσο πορτοκάλι ανακατεύοντας χυμό και ξύσμα με άχνη. Η συνταγή είναι από τη Γιώτης η οποία έχει βγάλει και το αλεύρι, με κάποιες παραλλαγές δικές μου. Δοκιμάστε το..

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

55 Minutes
1 φόρμα κέικ
  1. 500 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του
  2. 1 φακελάκι baking powder ανακατεμένο με το αλεύρι
  3. 1 φλ. αραβοσιτέλαιο ή ελαιόλαδο
  4. 1 φλ. μαύρη/καστανή/ξανθή ζάχαρη
  5. 1 1/2 φλ. χυμός πορτοκάλι
  6. ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  7. 1 κοφτό κουταλάκι κανέλα
  8. λίγο γαρύφαλλο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη για 2 λεπτά

  2. 2

    Με το mixer σε λειτουργία, προσθέτουμε χυμό, ξύσμα, κανέλα, γαρύφαλλο

  3. 3

    Τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι

  4. 4

    Βάζουμε το μείγμα σε πολύ καλά λαδωμένη φόρμα για κέικ

  5. 5

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών για 1 ωρίτσα ή ανάλογα με το φούρνο σας

Αντιδράσεις

Σχόλια (15)

Trufupu Kuvudu
Trufupu Kuvudu @cook_20453945
Αντί για mixer μπορούμε να τα ανακατέψουμε στο χέρι;

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις