Νόστιμο κέικ με βρώμη και ροδάκινο
Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη, υγιεινή και χορταστική συνταγή για κάθε ώρα της ημέρας και κυρίως για πρωινό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αφού κρυώσει εντελώς μπορούμε να πασπαλίσουμε από πάνω ζάχαρη άχη, ή διαφορετικά προσθέτουμε τη ζάχαρη πριν το σερβίρουμε.
Υλικά
-
150 γρ. βούτυρο
-
60 γρ. καστανή ζάχαρη
-
50 γρ. μέλι
-
1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
300 γρ. ώριμα ροδάκινα (καθαρισμένα και πολτοποιημένα)
-
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι σε μπέν μαρί.
-
2
Αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, το μπέικιν και τα πολτοποιημένα ροδάκινα.
-
3
Ανακατεύουμε πολύ καλά και τα αδειάζουμε σε ενα μικρό ταψι(αφού το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει).
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά.
-
5
Όταν βγάλουμε το κέικ το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει στο ταψί και ύστερα το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια