fly
fly @cook_8462422
ΑΘΗΝΑ,Ελλαδα

Νόστιμο και μυρωδάτο μαγείρεμα για κοτόπουλο με ξυνούλι λεμονάκι. Παραδοσιακή συνταγή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να ρίξετε και ένα λεμόνι αν δεν το θέλετε ξυνό.Ο χρόνος της κατσαρόλας είναι σχέτικος πρέπει να το ελέγχεται αν είναι βρασμένο, θα έχει ξεκοκαλιστεί το μπουτάκι. Ειναι απλό νόστιμο και γρήγορο για αυτούς που διαθέτουν χύτρα ταχύτητος. Η συνταγή είναι από τη γιαγιά μου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

58 Minutes
4 μερίδες
  1. 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  2. 1 φύλλο δάφνη
  3. 2-3 σκελίδες σκόρδο
  4. 6-7 μπαλίτσες μπαχάρι
  5. 1 μέτριο κρεμμύδι
  6. 4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  7. 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  8. 2 λεμόνια το χυμό
  9. προαιρετικά 3 κουταλιές σούπας ξύδι ή μισό ποτηράκι κρασί λευκό
  10. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το πριχύνουμε με το λάδι και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας.

  2. 2

    Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι (χοντροκομμένο) και τα σκόρδα.

  3. 3

    Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με την δάφνη, το μπαχάρι και το αλατοπίπερο.

  4. 4

    Ανακατεύουμε μια φορά δεν τσιγαρίζουμε και εκει ρίχνουμε το ξύδι ή το κρασί.

  5. 5

    Αν έχουμε χύτρα ταχύτητος ρίχνουμε και τις πατάτες, σκεπάζουμε με νερό και βράζουμε για 20 λεπτά. Αν έχουμε κατσαρόλα σκεπάζουμε με νερό βράζουμε για 3 τέταρτα και κατόπιν ρίχνουμε τις πατάτες και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται και βράζουμε εως ότου μαλακώσουν, 1 τέταρτο περίπου.

  6. 6

    Το φαγητό πρέπει να μείνει με λίγο ζουμάκι (οι πατάτες πάντα πίνουν το ζουμάκι και μετά το τέλος του βρασμού όπως και το ρύζι).

  7. 7

    Στο σημείο αυτό ρίχνουμε το χυμό των λεμονίων. Κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και σερβίρουμε. Καλή σας όρεξη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (70)

Athina Bellou
Athina Bellou @cook_15915381
Πολυ νοστιμο φανταστικη συνταγη!προσθετω κ εγω λιγη μουσταρδα!μπραβο κ στη γιαγια κ σε εσενα που μας την εδωσες!!

Από

fly
fly @cook_8462422
στις
ΑΘΗΝΑ,Ελλαδα
Είμαι μαμά 3 παιδιών στα οποία αφιερώνω τον περισσότερο χρόνο καθώς και στον σύζυγο.Τα τελευταια 4 χρόνια ασχολήθηκα ξανά με την ζωγραφική που μου αρέσει πολύ στον χρόνο που μου απομένει και αυτόν τον καιρό ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην αγιογραφία.Τα 4 βlogs στα οποία Καλλιτεχνώ είναι τα εξήςhttp//paintelenfly.blogspot.com/αφορά κάποια έργα μουwww.youtube.com/watch?v=hL4hK1dX1qoΜου αρέσει πολύ η μαγειρική και πιο πολύ η ζαχαροπλαστική και σε αυτό αναφέρεται το 2 βlog μουhttp//elenfly.blogspot.com/Εχω αρκετές συνταγές τις οποίες θα μοιραστώ ευχαρίστως μαζί σας και φυσικά θα πάρω και εγώ αρκετές απο αυτές που θα βρώ.Η καταγωγή μου είναι από το Αγρίνιο απο οπου προέρχονται και οι παραδοσιακές συνταγές μου.Επίσεις σε όποιον αρέσουν τα κεντήματα μπορεί να μπεί στο bloghttp//elenflytraditionalart.blogspot.com/και σε όποιον αρέσουν οι κατασκευές για παιδιά και όχι μόνοας μπεί στο άλλο μου bloghttp//agelini.blogspot.com/επισκεφτείτε το νεο μαγαζάκι μου στη διεύθυνσηhttp//masterpieceshop.blogspot.gr/
Δες περισσότερα