Νοστιμότατα κουλουράκια κανέλας χωρίς αυγά
Είναι μια πανεύκολη συνταγή, με υλικά που δεν λείπουν από το ντουλάπι της κουζίνας, οικονομική χωρίς πολλά έξοδα, και πάνω από όλα παντενόστιμη! Μου είχαν δώσει την συνταγή καιρό πριν, ώσπου πήρα την απόφαση να την φτιάξω σήμερα. Η φωτογραφία αυτή αν έβγαζε τις όμορφες μυρωδιές, θα είχατε ξετρελαθεί!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή η συνταγή είναι από την γιαγιά ενός πολύ καλού μου φίλου. Η συγκεκριμένη αποφεύγει να χρησιμοποιεί βούτυρο μιας και το θεωρεί ότι δεν είναι καλό.Σας εύχομαι καλές φουρνιές, και περιμένω εντυπώσεις. Πάω να τσιμπήσω άλλο ένα κουλουράκι τώρα...
Υλικά
-
1 κουτί πορτοκαλάδα με ανθρακικό
-
1 ποτήρι σπορέλαιο (εγώ δεν είχα και έβαλα καλαμποκέλαιο)
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
-
1 κ. σ. κοφτή μπέικιν
-
1 κ. γ. σόδα μαγειρική
-
1 πακέτο αλεύρι (ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω, αν κολλάει η ζύμη, αλλά λίγο)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνουμε ένα λεκανάκι, και βάζουμε μέσα το σπορέλαιο και την πορτοκαλάδα με το ανθρακικό.
-
2
Στην συνέχεια, βάζουμε την ζάχαρη και την κανέλα και τα ανακατεύουμε.
-
3
Βάζουμε μέσα το μπέικιν, την σόδα. Προσέχουμε να μην μείνουν μεγάλα κομμάτια από την σόδα, ας είναι μικρά, με το ζύμωμα θα διαλυθούν.
-
4
Στην συνέχεια βάζουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή, και να μην κολλάει στα χέρια μας. Αν κολλάει ρίχνουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
-
5
Τώρα, παίρνουμε μπαλάκια από την ζύμη και τα ανοίγουμε σε μακριές λωρίδες και τα κάνουμε όπως στην φωτογραφία.
-
6
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς και σε αέρα για 40' περίπου.
Σχόλια (25)