Ντάκος με κρέμα φέτας... light
Υλικά
-
4 μέτριους ντάκους ολικής αλέσεως
-
2 μικρές ντομάτες
-
180 γρ. τυρί φέτα light (11-13% λιπαρά)
-
4 κ.σούπας γάλα 1,5-2% λιπαρά
-
8 κ.σούπας γιαούρτι 1,5-2% λιπαρά
-
8 κ.γλυκού ελαιόλαδο
-
1 κ.γλυκού ρίγανη
-
πιπέρι
-
αλάτι (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τη φέτα, το γιαούρτι, το γάλα και το πιπέρι και αφήνετε την κρέμα για λίγη ώρα στο ψυγείο.
-
2
Πλένετε τις ντομάτες, τις ξεσποριάζετε, τις κόβετε σε μικρούς κύβους και τις ανακατεύετε σε ένα μπολ με το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το αλάτι (προαιρετικά).
-
3
Βρέχετε ελαφρώς τους ντάκους έτσι ώστε να τρώγονται άνετα, αλλά να είναι και τραγανοί, τους αλείφετε με την κρέμα φέτας και ρίχνετε το μείγμα ντομάτας από πάνω.
Σχόλια