κύρια φωτογραφία συνταγής Ντιμ Σαμ
christmast
christmast @christ_mast91

Πρόκειται για κινέζικα μεζεδάκια, τα οποία συνοδεύονται με γλυκόξινη σάλτσα και τσάι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της Βέφας Αλεξιάδου.Σημ.1Αν δεν βρείτε έτοιμο κιμά από κοτόπουλο, χτυπήστε στο πολυμίξερ ένα ωμό στήθος κοτόπουλου 150 γρ., χωρίς κόκαλα, να γίνει πουρές.Σημ.2Η oyster σως είναι μια σάλτσα που έχει ως βάση μαγειρεμένα στρείδια. Η πιο γνωστή που χρησιμοποιείται σήμερα έχει σκούρο καφέ χρώμα και φτιάχνεται από ζάχαρη, αλάτι και νερό δεμένα με άμυλο αραβοσίτου και αρωματίζεται με εσάνς ή εκχύλισμα στρειδιών. Σε ορισμένες παρασκευές, οι Κινέζοι χρησιμοποιούν και καραμέλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

16 ντιμ σαμ
  1. Για τη ζύμη
  2. 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 1/2 κ.γ. αλάτι
  4. 1/3 κούπας ζεστό νερό
  5. 1/3 κούπας κρύο νερό (ανάλογα)
  6. Για τη γέμιση
  7. 150 γρ. κιμά από κοτόπουλο (σημ.1)
  8. 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  9. 2 κ.σ. κέτσαπ
  10. 2 κ.σ. oyster σως (σημ.2)
  11. 1 κ.σ φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  12. 1/4 κ.γ. άσπρο πιπέρι
  13. σπορέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζουμε τη γέμισηΣε μια λεκάνη ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές και κρεμώδες μείγμα. Την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τη ζύμη.

  2. 2

    Ετοιμάζουμε τη ζύμηΣε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.

  3. 3

    Ρίχνουμε μέσα το ζεστό νερό και το ανακατεύουμε. Προσθέτουμε όσο κρύο νερό χρειάζεται, για να γίνει η ζύμη εύπλαστη και μαλακιά.

  4. 4

    Ζυμώνουμε για περίπου 5' επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, προσθέτοντας λίγο αλεύρι, αν χρειαστεί, ώσπου η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.

  5. 5

    Βάζουμε τη ζύμη στο μπωλ, καλύπτουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να σταθεί για 30'.

  6. 6

    Μετά την αναμονή μισής ώρας, πλάθουμε τη ζύμη σε ρολό και το χωρίζουμε σε 16 φέτες.

  7. 7

    Επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την κάθε φέτα με τον πλάστη σε κύκλο με διάμετρο 10 εκ.

  8. 8

    Βάζουμε στο κέντρο 1-2 κουταλάκια γλυκού γέμιση και κλείνουμε τη ζύμη. Πιέζουμε προσεχτικά να κολλήσει καλά η ζύμη για να μην ανοίξει στο τηγάνισμα.

  9. 9

    Αφού ετοιμάσουμε όλα τα ντιμ σαμ, βάζουμε λάδι να κάψει στο γουόκ ή στη φριτέζα ή στο απλό τηγάνι.

  10. 10

    Τηγανίζουμε για 4-5', ώσπου να χρυσοκοκκινίσουν, αναποδογυρίζοντάς τα μία φορά.

  11. 11

    Τα βάζουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει το λάδι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

Kostazz
Kostazz @cook_8451365
Dim sum είναι ένας γενικός όρος που αναφέρεται στην παρασκευή και το σερβίρισμα μικρών πιάτων της κινέζικης κουζίνας, όπως είναι οι δικοί μας μεζέδες ή τα ισπανικά tapas. Με άλλα λόγια, δεν είναι μόνο ένα πιάτο. Αυτό που περιγράφεται στη συγκεκριμένη συνταγή είναι ένα είδος dumplings/jiaozi/gyoza(έχουν πολλές ονομασίες).

Από

christmast
christmast @christ_mast91
στις
Aγαπώ τη μαγειρική και μ'αρέσει να πειραματίζομαι με νέες γεύσεις και ιδέες. "Παντρεύω" την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με την ξένη και συχνά αυτοσχεδιάζω. Ένοχη απόλαυση η σοκολάτα με ιδιαίτερη αδυναμία στην πραλίνα φουντουκιού.
Δες περισσότερα