Ντιπ

Bαθμολογία: 4.7083
       
 
24 ψήφοι
bassie, 15.11.07
Ντιπ
photo: ΔΙΔΥΜΙΝΑ

Συνταγή από:

bassie

10 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φακελάκι κρεμμυδόσουπα
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγισμένο (***al)
  • 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί.
  2. Τα βάζω στο ψυγείο 4 ώρες το λιγότερο και σερβίρω με τσιπς ή με παξιμαδάκια ή με κρακεράκια

Σχετικές συνταγές

Ντιπ με κέτσαπ Ντιπ με κέτσαπ
4.5
       
       
(2)
Νόστιμο ντιπ Νόστιμο ντιπ
4
       
       
(2)
Ντιπ Τόνου Ντιπ Τόνου
4.6667
       
       
(6)

    30 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από asotiro, 16-11-07  
    Έχω κάνει αυτή τη συνταγή άπειρες φορές, χωρίς την κέτσαπ όμως. Σε κάποια μάζωξη σπίτι, μία φίλη που μένει μόνιμα Αυστρία, όταν (ψιλοντροπιασμένη που δεν ήταν "κανονικό" ντιπ) της εξήγησα πώς το έφτιαξα μου είπε: "Μα βέβαια, το συνηθίζουν πολύ στην Αμερική, και μάλιστα το φτιάχνουν και με άλλες έτοιμες σούπες". Το έχω δοκιμάσει με μανιταρόσουπα και με σπαραγγόσουπα, πάντα χωρίς κέτσαπ, και όλα είναι ιδιαίτερα πετυχημένα.

    Την πρώτη φορά που το έφτιαξα, φάγαμε με τον άντρα μου ένα μπωλ, μαζί με πατατάκια :-)
    #
    Σχόλιο από @thin@!!!, 25-1-08  
    Απίστευτα εύκολο και νόστιμο, ιδανικό για πάρτυ και βραδιές με φίλους!
    #
    Σχόλιο από Kohel, 21-7-08  
    na rotiso xriazete vrasimo i soupa??
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-7-08  
    Όχι δεν θέλει βράσιμο. Δεν φτιάχνεις τη σούπα, βάζεις το περιεχόμενό της στο γιαούρτι (τη σκόνη δηλαδή). Κι εγώ το έχω φτιάξει πολλές φορές, κυρίως με μανιταρόσουπα.
    #
    Σχόλιο από mama, 30-7-08  
    Το έκανα μόλις με την μανιταρόσουπα...
    Πολύ ωραίο με Νάτσος....
    #
    Σχόλιο από dimitroula, 12-8-08  
    φαίνεται πολύ νόστιμο,θα το δοκιμάσω!!!
    αλλά να ρωτήσω κάτι,θα φανεί ανόητο αλλά μήπως μπορείτε να μου πείτε με τι πατατάκια να το συνδυάσω;;;
    δεν μου αρέσουν καθόλου τα νάτσος
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-8-08  
    Δεν είναι ανάγκη να το σερβίρεις με νάτσος. Όποια πατατάκια σου αρέσουν ή παξιμαδάκια ή λαχανικά ωμά κομμένα (λωρίδες από καρότο, αγγούρι, μπρόκολο κλπ), κρακεράκια... ό,τι σου αρέσει.
    #
    Σχόλιο από alessandra, 22-8-08  
    πολυ εξυπνη συνταγη δεν την ηξερα και το καλο ειναι οτι αποφευγουμε τις ετοιμες.μπραβο.θα τη δοκιμασω
    #
    Σχόλιο από violetta, 23-9-08  
    Μόλις την έκανα και ήταν πάρα πολύ νόστιμη. Την έκανα με την κρεμμυδόσουπα για να συνοδεύσω ντοματοκεφτέδες. Απλά έβαλα μόνο ένα γιαούρτι.
    #
    Σχόλιο από gioted, 29-9-08  
    Την έκανα το Σάββατο με κρεμμυδόσουπα,την φάγαμε με στικ από αγγουράκια, καρότα και με κριτσίνια...ήταν τέλεια, φάγαμε όλο το μπολ και μετά θέλαμε κι άλλο...μπράβο πολύ ωραία συνταγή
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 26-11-08  
    ΄Εχω κάνει πάρα πολλές φορές αυτή την συνταγή, αλλά χωρίς κέτσαπ. Την συνοδεύω με κριτσίνια.Τέλειο.
    #
    Σχόλιο από Rosie, 4-3-09  
    Λόγω μπερδέματος στο S/M, έφτιαξα το ντιπ σου με μανιταρόσουπα (με μπέικον) και βγήκα πάρα πολύ καλό.
    Το χρησιμοποίησα σα συνοδευτικό στα αφράτα μπιφτέκια φούρνου και το φάγαμε πολυ ευχάριστα.
    #
    Σχόλιο από jules, 3-11-09  
    Τέλεια! Εύκολη και γρήγορη συνταγή που αρέσει σε όλους! Την είχα κάνει το καλοκαίρι για ένα μπάρμπεκιου και άρεσε σε όλους. Βέβαια, ξέχασα να βαθμολογήσω! Τώρα σχεδιάζω ένα αρκετά κουραστικό δείπνο με φίλους και το ντιπ σου αυτό θα μου λύσει τα χέρια στα ορεκτικά! Τέλεια!!!
    #
    Σχόλιο από χοχα, 12-12-09  
    μολις εκανα το ντιπ.ομως για τα γουστα τα δικα μου ειναι πολυ αλμυρο,ετσι εριξα και μισο βαζακι μαγιονεζα(130γρ).τωρα ειναι καλο.ομως το οτι εμενα δεν μου αρεσουν τα αλμυρα δεν σημαινει οτι δεν ειναι καλη η συνταγη.
    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 23-12-09  
    Κάνει και για ψητά κρέατα αυτό το ντιπ; Πχ.χοιρινές μπριζόλες ή κοτόπουλο ή παϊδάκια;
    #
    Σχόλιο από kitrino, 30-1-10  
    bassie!!! apla kataplhktiko!!
    toso aplo toso nostimo!!
    s'efxaristoume gia thn oraia idea!
    #
    Σχόλιο από etrian, 8-3-10  
    Δοκίμασα με κρεμμυδόσουπα και με μανιταρόσοουπα (όπως είδα στα σχόλια). Η εκδοχή με κρεμμυδόσουπα είναι σαφώς καλύτερη. Πανεύκολο και νόστιμο. Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από eirinouli, 17-6-10  
    πολύ καλή συνταγή...την έκανα με κρεμμυδόσουπα όπως προτείνεις... από μένα 4 πηρουνάκια απλά γιατί ήταν αρκετά αλμυρή για τα γούστα μου (φταίει η κρεμμυδόσουπα).
    Έχει κανείς καμιά ιδέα πως μπορούμε να περιορίσουμε την αλμυρή γεύση?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 17-6-10  
    eirinouli διάβασε λίγο παραπάνω τι προτείνει η χοχα της οποίας της φάνηκε επίσης αλμυρό το αποτέλεσμα.
    Επίσης μπορείς να προσθέσει παραπάνω γιαούρτι ή να βάλεις λιγότερη ποσότητα σκόνη σούπας, δοκιμάζοντας μέχρι να έρθει στη γεύση που θέλεις.
    #
    Σχόλιο από eirinouli, 29-6-10  
    thank you!!!!
    οντως με λίγη μαγιονέζα είναι καλύτερα!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    17 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από @thin@!!!, 25-1-08  
    Απίστευτα εύκολο και νόστιμο, ιδανικό για πάρτυ και βραδιές με φίλους!
    #
    Σχόλιο από alessandra, 22-8-08  
    πολυ εξυπνη συνταγη δεν την ηξερα και το καλο ειναι οτι αποφευγουμε τις ετοιμες.μπραβο.θα τη δοκιμασω
    #
    Σχόλιο από violetta, 23-9-08  
    Μόλις την έκανα και ήταν πάρα πολύ νόστιμη. Την έκανα με την κρεμμυδόσουπα για να συνοδεύσω ντοματοκεφτέδες. Απλά έβαλα μόνο ένα γιαούρτι.
    #
    Σχόλιο από gioted, 29-9-08  
    Την έκανα το Σάββατο με κρεμμυδόσουπα,την φάγαμε με στικ από αγγουράκια, καρότα και με κριτσίνια...ήταν τέλεια, φάγαμε όλο το μπολ και μετά θέλαμε κι άλλο...μπράβο πολύ ωραία συνταγή
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 26-11-08  
    ΄Εχω κάνει πάρα πολλές φορές αυτή την συνταγή, αλλά χωρίς κέτσαπ. Την συνοδεύω με κριτσίνια.Τέλειο.
    #
    Σχόλιο από jules, 3-11-09  
    Τέλεια! Εύκολη και γρήγορη συνταγή που αρέσει σε όλους! Την είχα κάνει το καλοκαίρι για ένα μπάρμπεκιου και άρεσε σε όλους. Βέβαια, ξέχασα να βαθμολογήσω! Τώρα σχεδιάζω ένα αρκετά κουραστικό δείπνο με φίλους και το ντιπ σου αυτό θα μου λύσει τα χέρια στα ορεκτικά! Τέλεια!!!
    #
    Σχόλιο από kitrino, 30-1-10  
    bassie!!! apla kataplhktiko!!
    toso aplo toso nostimo!!
    s'efxaristoume gia thn oraia idea!
    #
    Σχόλιο από eirinouli, 29-6-10  
    thank you!!!!
    οντως με λίγη μαγιονέζα είναι καλύτερα!!
    #
    Σχόλιο από Billie, 23-1-11  
    Θα το ήθελα λίγο πιο ρευστό.Δεν έβαλα κέτσαπ,θα το δοκιμάσω κι έτσι την επόμενη φορά!Ίσως η μαγιονέζα να είναι μια καλή λύση.Ευχαριστώ πολύ!Το έκανα με κρεμμυδόσουπα
    #
    Σχόλιο από Nef, 19-2-11  
    Super nostimo to ntip! Kai kanenas den mporei na fantastei poso eykolo einai!!
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 19-2-11  
    παρα πολυ ωραιο το ντιπακι...εμενα μου αρεσουν τα αλμυρα αλλα και να μην αρεσουν σε καποιον αν τα φαει με πατατες χωρις να προσθεσει αλατακι θα ειναι μια χαρα...
    #
    Σχόλιο από afratoula, 12-9-11  
    Επειδή φτιάχνω 3-4 χρόνια τώρα αυτή τη συνταγή ντιπ, ένας τρόπος να περιοριστεί η αλμυράδα είναι με sour cream εκτός από γιαούρτι. Εγώ δεν έχβ δοκιμάσει μέχρι τώρα κέτσαπ αλλά βάζω 3-4 κουταλιές sour cream. Πολύ ωραία που την ανέβασες τη συνταγή bassie! Δεν έχω δοκιμάσει επίσης παραλλαγές με άλλες σούπες οπότε θα τις δοκιμάσω. Ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 27-1-12  
    Ευχαριστώ κι εγώ για τη συνταγή!την έφτιαξα με κινέζικη σούπα λαχανικών και πρόσθεσα 1 πιπεριά φλωρίνης,αλατάκι, λευκό πιπέρι,γλυκιά πάπρικα και λίγη καυτερή πάπρικα.Σούπερ!Τέλειο!για κριτσίνια και μπαστουνάκια καρότου.
    #
    Σχόλιο από reba, 25-7-12  
    Πολύ γρήγορο και πρωτότυπο. Δεν έβαλα ολόκληρο το φακελάκι, αφού διάβασα όλα τα σχόλια για να μη βγει πολύ αλμυρό. Θα το δοκιμάσω και με μανιταρόσουπα.
    #
    Σχόλιο από χάνι μπάνι, 15-10-12  
    τέλειο !
    #
    Σχόλιο από draco, 23-6-13  
    #
    Σχόλιο από dora74, 21-10-13  
    πολυ νοστιμο κ πολυ ευκολο :)

    7 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Kohel, 21-7-08  
    na rotiso xriazete vrasimo i soupa??
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-7-08  
    Όχι δεν θέλει βράσιμο. Δεν φτιάχνεις τη σούπα, βάζεις το περιεχόμενό της στο γιαούρτι (τη σκόνη δηλαδή). Κι εγώ το έχω φτιάξει πολλές φορές, κυρίως με μανιταρόσουπα.
    #
    Σχόλιο από dimitroula, 12-8-08  
    φαίνεται πολύ νόστιμο,θα το δοκιμάσω!!!
    αλλά να ρωτήσω κάτι,θα φανεί ανόητο αλλά μήπως μπορείτε να μου πείτε με τι πατατάκια να το συνδυάσω;;;
    δεν μου αρέσουν καθόλου τα νάτσος
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-8-08  
    Δεν είναι ανάγκη να το σερβίρεις με νάτσος. Όποια πατατάκια σου αρέσουν ή παξιμαδάκια ή λαχανικά ωμά κομμένα (λωρίδες από καρότο, αγγούρι, μπρόκολο κλπ), κρακεράκια... ό,τι σου αρέσει.
    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 23-12-09  
    Κάνει και για ψητά κρέατα αυτό το ντιπ; Πχ.χοιρινές μπριζόλες ή κοτόπουλο ή παϊδάκια;
    #
    Σχόλιο από eirinouli, 17-6-10  
    πολύ καλή συνταγή...την έκανα με κρεμμυδόσουπα όπως προτείνεις... από μένα 4 πηρουνάκια απλά γιατί ήταν αρκετά αλμυρή για τα γούστα μου (φταίει η κρεμμυδόσουπα).
    Έχει κανείς καμιά ιδέα πως μπορούμε να περιορίσουμε την αλμυρή γεύση?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 17-6-10  
    eirinouli διάβασε λίγο παραπάνω τι προτείνει η χοχα της οποίας της φάνηκε επίσης αλμυρό το αποτέλεσμα.
    Επίσης μπορείς να προσθέσει παραπάνω γιαούρτι ή να βάλεις λιγότερη ποσότητα σκόνη σούπας, δοκιμάζοντας μέχρι να έρθει στη γεύση που θέλεις.

    6 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από asotiro, 16-11-07  
    Έχω κάνει αυτή τη συνταγή άπειρες φορές, χωρίς την κέτσαπ όμως. Σε κάποια μάζωξη σπίτι, μία φίλη που μένει μόνιμα Αυστρία, όταν (ψιλοντροπιασμένη που δεν ήταν "κανονικό" ντιπ) της εξήγησα πώς το έφτιαξα μου είπε: "Μα βέβαια, το συνηθίζουν πολύ στην Αμερική, και μάλιστα το φτιάχνουν και με άλλες έτοιμες σούπες". Το έχω δοκιμάσει με μανιταρόσουπα και με σπαραγγόσουπα, πάντα χωρίς κέτσαπ, και όλα είναι ιδιαίτερα πετυχημένα.

    Την πρώτη φορά που το έφτιαξα, φάγαμε με τον άντρα μου ένα μπωλ, μαζί με πατατάκια :-)
    #
    Σχόλιο από mama, 30-7-08  
    Το έκανα μόλις με την μανιταρόσουπα...
    Πολύ ωραίο με Νάτσος....
    #
    Σχόλιο από Rosie, 4-3-09  
    Λόγω μπερδέματος στο S/M, έφτιαξα το ντιπ σου με μανιταρόσουπα (με μπέικον) και βγήκα πάρα πολύ καλό.
    Το χρησιμοποίησα σα συνοδευτικό στα αφράτα μπιφτέκια φούρνου και το φάγαμε πολυ ευχάριστα.
    #
    Σχόλιο από χοχα, 12-12-09  
    μολις εκανα το ντιπ.ομως για τα γουστα τα δικα μου ειναι πολυ αλμυρο,ετσι εριξα και μισο βαζακι μαγιονεζα(130γρ).τωρα ειναι καλο.ομως το οτι εμενα δεν μου αρεσουν τα αλμυρα δεν σημαινει οτι δεν ειναι καλη η συνταγη.
    #
    Σχόλιο από etrian, 8-3-10  
    Δοκίμασα με κρεμμυδόσουπα και με μανιταρόσοουπα (όπως είδα στα σχόλια). Η εκδοχή με κρεμμυδόσουπα είναι σαφώς καλύτερη. Πανεύκολο και νόστιμο. Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από reba, 23-9-12  
    ´Εκανα και την παραλλαγή με τη μανιταροσουπα αλλα μάλλον προτιμώ την original συνταγή με την κρεμμυδόσουπα.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    specials
    Ένα βιβλίο 67 αγαπημένων συνταγών, του/της theo_s
    ορεκτικα συνοδευτικα
    Ένα βιβλίο 188 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1073 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ
    Μπουφές
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της Δεσποινούλα !
    Σαλάτες
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της anemone