Ντολμαδάκια γιαλαντζί 2
Λίγα μυστικά ακόμα
Τρώγονται κρύα και ζεστά και ταιριάζουν πολύ με στραγγιστό γιαούρτι.
Υλικά
-
1 βαζάκι αμπελόφυλλα του εμπορίου
-
2 κούπες ρύζι καρολίνα
-
1 ματσάκι άνιθο
-
2 μεγάλα κρεμμύδια
-
1/2 κούπα λάδι
-
αλάτι και μαύρο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβουμε τον άνιθο και τρίβουμε τα κρεμμύδια στον τρίφτη. Ανακατεύουμε το ρύζι με τον άνιθο και το κρεμμύδι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
-
2
Καλύπτουμε τον πάτο της κατσαρόλας που θα χρησιμοποιήσουμε με αμπελόφυλλα (συνήθως τα πιο μικρά που θα μας δυσκολέψουν στο γέμισμα ή και τα κομμένα)
-
3
Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση σε κάθε αμπελόφυλλο
-
4
Tυλίγουμε προσεχτικά διπλώνοντας πρώτα τα πλαϊνά.
-
5
Έπειτα διπλώνουμε το κάτω μέρος και το τυλίγουμε.
-
6
Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα
-
7
Tα σκεπάζουμε με ένα πιάτο.
-
8
Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν και το λάδι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 45 λεπτά με μία ώρα. Αν τελειώσει το νερό προσθέτουμε και άλλο.
Σχόλια (16)