christina.f
christina.f @cook_8450012
,France

Λίγα μυστικά ακόμα

Τρώγονται κρύα και ζεστά και ταιριάζουν πολύ με στραγγιστό γιαούρτι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

55 Minutes
6
  1. 1 βαζάκι αμπελόφυλλα του εμπορίου
  2. 2 κούπες ρύζι καρολίνα
  3. 1 ματσάκι άνιθο
  4. 2 μεγάλα κρεμμύδια
  5. 1/2 κούπα λάδι
  6. αλάτι και μαύρο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε τον άνιθο και τρίβουμε τα κρεμμύδια στον τρίφτη. Ανακατεύουμε το ρύζι με τον άνιθο και το κρεμμύδι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

  2. 2

    Καλύπτουμε τον πάτο της κατσαρόλας που θα χρησιμοποιήσουμε με αμπελόφυλλα (συνήθως τα πιο μικρά που θα μας δυσκολέψουν στο γέμισμα ή και τα κομμένα)

  3. 3

    Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση σε κάθε αμπελόφυλλο

  4. 4

    Tυλίγουμε προσεχτικά διπλώνοντας πρώτα τα πλαϊνά.

  5. 5

    Έπειτα διπλώνουμε το κάτω μέρος και το τυλίγουμε.

  6. 6

    Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα

  7. 7

    Tα σκεπάζουμε με ένα πιάτο.

  8. 8

    Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν και το λάδι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 45 λεπτά με μία ώρα. Αν τελειώσει το νερό προσθέτουμε και άλλο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (16)

zoe
zoe @cook_8449839
Και εγώ περίπου έτσι τα φτιάχνω .Προσθέτω δυόσμο και πάντα φρέσκα κρεμμυδάκια.Τα φύλλα τα ζεματάω και ειδικά όταν ειναι από βάζο.τα 2 τελευταία χρόνια για πιο γρήγορα τα ψήνω στο φούρνο σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο.

Από

christina.f
christina.f @cook_8450012
στις
,France