κύρια φωτογραφία συνταγής Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

asproyla
asproyla @cook_8450142
Χανιά

Υπέροχο συνοδευτικό που ταιριάζει με όλα τα φαγητά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνονται και με κιμά αρκεί να αφαιρέσουμε τον δυόσμο το μάραθο και να βάλουμε πολύ λιγότερο ρύζι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

52 Minutes
  1. 250 γραμ. αμπελόφυλλα
  2. 1 κούπα ρύζι
  3. 1 ματσάκι άνιθο
  4. 1 ματσάκι δυόσμο
  5. 1/2 ματσάκι μάραθο
  6. 3 μεγάλα κρεμμύδια
  7. 2 φρέσκες ντομάτες
  8. λάδι
  9. αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά σε μία λεκάνη ρίχνουμε και το ρύζι, το λάδι, αλάτι-πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.

  2. 2

    Στην συνέχεια παίρνουμε ένα ένα φύλλο του βάζουμε λίγη γέμιση και τυλίγουμε.

  3. 3

    Να μην είναι πολύ σφιχτά γιατί θα φουσκώσει το ρύζι και θα σπάσουν κατά το ψήσιμο.

  4. 4

    Τα στρώνουμε σε κύκλο σε κατσαρόλα ή ταψί και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο (στην κατσαρόλα) ή αμπελόφυλλα (στον φούρνο) ανάλογα που θέλουμε να τα μαγειρέψουμε. Προσθέτουμε μετά νερό και λάδι και τους ψήνουμε.

  5. 5

    Όταν ψηθούν τα τρώμε με γιαούρτι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (24)

flora
flora @cook_8450000
Κι εγώ κάπως έτσι τα φτιάχνω, μόνο που προσθέτω και μπόλικα κρεμμυδάκια φρέσκα. Νομίζω πως τα νοστιμίζουν πολύ!

Από

asproyla
asproyla @cook_8450142
στις
Χανιά