Ντομάτες γεμιστές με μελιτζάνες 2
Είναι ένα νόστιμο,απλό φαγάκι που θα χορτάσει υγιεινά την οικογένεια, με πρωταγωνίστρια το μήλο του καλοκαιριού, την μελιτζάνα, και τις ζουμερές ντομάτες, που σε λίγο θα μας λείψουν. Οικονομικό φαγάκι, που άνετα μπορεί να σταθεί ως πρώτο πιάτο σε ένα φιλικό τραπέζι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ, Κρητικιά ούσα, βάζω και λίγο κιμινο στη γέμιση, πάει στη μελιτζάνα και ένα κύβο λαχανικών ψυγείου. Τότε όμως δεν βάζω αλάτι, γιατί φέτα κλπ. μη βγει το φαγητό πολύ αλμυρό.Επίσης μπορεί να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε καλό λευκό ή κίτρινο τυρί προτιμάτε. Η μελιτζάνα αγαπά τα τυριά.Αν η ψυχα της ντομάτας σας φαίνεται πολλή, ρίξτε την μέσα στο ταψακι, αφαιρώντας απο το μίγμα.
Υλικά
-
6 ντοματες (όπως για τα γεμιστά}
-
2 μελιτζανες φλάσκες
-
5 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
-
3 φρ. κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνιθο
-
250 γραμ.τριμμενη φέτα Π. Ο .Π
-
3 κουταλιες παρμεζάνα
-
1/2 φλυτζανι τριμμένη φρυγανιά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αδειάζουμε προσεχτικά την ψύχα απο την ντοματα και την ψιλοκόβουμε.
-
2
Ξεφλουδιζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κυβάκια
-
3
Σωτάρουμε στο λάδι σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμυδάκια, προσθέτοντας τα κυβάκια μελιτζανας, την ψύχα της ντοματας, το μαϊντανό και τον άνιθο, προσθέτοντας και αλατοπίπερο.
-
4
Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα, την παρμεζάνα και την φρυγανιά.
-
5
Γεμίζουμε με το μίγμα τις άδειες μας ντομάτες, τις πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά-παρμεζάνα και τις ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε ταψακι ή πυρεξ προσθετοντας λίγο ζεστό νεράκι και 2-3 κουταλιές λαδι ή φυτινη, μεχρι να ψηθούν οι ντοματες, ελέγχοντας με ένα πηρουνι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια