Ντοματίνια κονφί
Ελαφρώς αφυδατωμένα ντοματίνια που μαγειρεύονται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χρησιμοποιούνται σε γαρνιτούρες και σαλάτες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εναλλακτικά μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σε κατσαρόλα, στο μάτι της κουζίνας για τον ίδιο χρόνο, αρκεί να μην ξεπεράσει η θερμοκρασία τους 110 βαθμούς.
Υλικά
-
1 κιλό ντοματίνια καλά πλυμένα και στεγνωμένα
-
1 λίτρο ελαιόλαδο
-
6-7 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
-
3 κλωνάρια δενδρολίβανο (μόνο τα φύλλα)
-
10-15 κλωνάρια θυμάρι
-
4-5 κλωνάρια ρίγανη
-
4-5 κλωνάρια δυόσμο
-
2-3 κλωνάρια βασιλικό
-
1 κ.γ. χρωματιστά πιπέρια σε κόκκους
-
1 κ.γ. κόλιανδρο σε κόκκους
-
1 κ.γ. μπαχάρι σε κόκκους
-
4-5 δαφνόφυλλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό βαθύ ταψάκι και τα τοποθετούμε στο φούρνο στους 100-110 βαθμούς για 12 ώρες.
-
2
Τοποθετούμε τα ντοματίνια σε αποστειρωμένα βάζα και γεμίζουμε με το λάδι τους.
-
3
Χρησιμοποιούμε τα ντοματίνια για γαρνιτούρες ή σαλάτες.
Σχόλια