κύρια φωτογραφία συνταγής Ντοματοκεφτέδες
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
  1. 3 μεγάλες ντομάτες γινωμένες
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  3. 1 φλ. αλεύρι
  4. 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  5. 1 κ.γ. ρίγανη ή δυόσμο
  6. λίγο λάδι για το τηγάνι
  7. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση. Αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε πολύ μικρά κομματάκια στον τρίφτη. Αδειάζουμε το μίγμα από τις ντομάτες σε ένα ψιλό τρυπητό και το αφήνουμε να στραγγίξει τα υγρά για μια ώρα.

  2. 2

    Αδειάζουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Το μίγμα πρέπει να είναι πηχτό. Αν όχι, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Δεν βάζουμε λάδι.

  3. 3

    Ρίχνουμε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι έως ότου να ζεσταθεί πολύ καλά. Παίρνουμε κουταλιά κουταλιά το μίγμα και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε ώσπου να ροδοκοκκινήσουν και σερβίρουμε αμέσως.

Αντιδράσεις

Σχόλια (54)

Ναυσικά
Ναυσικά @nafsika
Πολύ ωραία συνταγή! Να ρωτήσω μόνο κάτι: όταν βάλω όλα τα υλικά πρέπει να γίνει ζύμη ή απλά ένα σφιχτό μείγμα; Δηλαδή όταν τους ρίχνεις στο τηγάνι να είναι σε μπαλάκια όπως τα κεφτεδάκια ή ρίχνεις μια κουταλιά μεγάλη από το μείγμα και αυτή παίρνει σχήμα μέσα στο τηγάνι; Εγώ προσπάθησα να το κάνω ζύμη, με αποτέλεσμα να βάλω αρκετό περισσότερο αλεύρι και η γεύση της ντομάτας να μην είναι πολύ έντονη... Θα το ξαναπροσπαθήσω πάντως!

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα