κύρια φωτογραφία συνταγής Ντοματόπιτα Αλβανική
NikiDoi13
NikiDoi13 @cook_8472251
περιστερι,ελλαδα

Αυτη είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγη....  

Λίγα μυστικά ακόμα

΄Ενα μυστικό που μου ειπε η μητέρα μου είναι όταν ανοίξουμε την τρυπίτσα στο αλευρι να βάλουμε λιγο ξυδάκι να γίνει το φύλλο πιο τραγανό!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 κομμάτια
  1. Για τη ζύμη
  2. 700 γρ. αλεύρι
  3. 1 φλυτζάνι τσαγιου λάδι
  4. αλάτι
  5.  νερό για τη ζύμη
  6. Για τη γέμιση
  7. 1 κιλο ώριμες ντομάτες
  8. 6 κρεμμυδάκια μετρια
  9. 1/2 φλυτζανι του καφέ λάδι για το τσιγάρισμα
  10. αλάτι
  11. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε και περιμένουμε να πάρει χρώμα.

  2. 2

    Οταν παρει χρώμα το κρεμμύδι ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα αφήνουμε να βράσουνε μεχρι να αποροφηθούν τα περισσότερα υγρα της ντομάτας.

  3. 3

    Αλατοπιπερώνουμε και βγάζουμε απο τη φωτιά.

  4. 4

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μπολάκι.

  5. 5

    Ανοίγουμε μια τρύπα στο αλευρι και ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι και νερό.

  6. 6

    Ζυμώνουμε μέχρι να γινει η ζύμη.

  7. 7

    Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

  8. 8

    Αφου περάσει η μισή ωρα παίρνουμε τη ζυμη και τη χωρίζουμε σε δυο ίσα κομμάτια.

  9. 9

    Παίρνουμε το ενα κομμάτι και το ανοιγουμε στο σχήμα του ταψιού, αφου το ανοιξουμε το τοποθετούμε στο ταψι και απλώνουμε τη γεμιση.

  10. 10

    Πανω απο τη γέμιση βαζουμε και το άλλο φύλλο που θα εχουμε ανοιξει και το βαζουμε στο φουρνο στους 180 βαθμους!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

Irene Michala
Irene Michala @cook_19414927
η ζύμη δεν έχει μαγια; αλεύρι για όλες τις χρήσεις μόνο;

Από

NikiDoi13
NikiDoi13 @cook_8472251
στις
περιστερι,ελλαδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα