Ντοματόρυζο με λιαστές ντομάτες
Προετοιμασία 15' - Μαγείρεμα 25' περίπου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο ζωμός περιμένουμε να απορροφηθεί απο το ρύζι και μετά προσθέτουμε την επόμενη δόση ζωμού
Υλικά
-
350 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
-
400 γρ. ρύζι αρμπόριο
-
150 γρ. απάκι Κρήτης κομμένο σε μικρά κομμάτια
-
150 γρ ξινομυζήθρα Κρήτης θρυμματισμένη
-
αλάτι
-
50 ml ελαιόλαδο
-
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
200 ml λευκό κρασί
-
400 ml ζωμός κότας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει
-
2
Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι
-
3
Το σοτάρουμε και αυτο ανακατεύοντας παράλληλα με ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί
-
4
Με την κουτάλα της σούπας προσθέτουμε το ζωμό λίγο λίγο μέχρι να βράσει το ρύζι
-
5
Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φώτιά και προσθέτουμε αλατοπίπερο, το απάκι και την ξινομυζήθρα
Σχόλια (3)