Ντοματούλες γεμιστές με πληγούρι και βασιλικό
Η πιο εύκολη συνταγή για γεμιστά, με ελάχιστα υλικά και αξεπέραστο άρωμα. Εκπληκτικό συνοδευτικό κρέατος αλλά και ένα χορταστικό κυρίως πιάτο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Με την ίδια γέμιση μπορούμε να γεμίσουμε και πιπεριές.
Υλικά
-
5-6 ντομάτες μέτριες
-
10-12 κ.σ. πληγούρι
-
βασιλικό ψιλοκομμένο
-
ελαιόλαδο
-
αλάτι, πιπέρι
-
κεφαλοτύρι τριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αδειάζουμε τις ντομάτες, κρατάμε το εσωτερικό τους και τις στηρίζουμε σε ένα ταψάκι που να τις χωράει ακριβώς. Προσέχουμε να μην χωρίσει τελείως το "καπάκι" από τις ντοματούλες.
-
2
Περνάμε στο μούλτι το "μέσα" από τις ντομάτες που κρατήσαμε, ώστε να φτιάξουμε μια σάλτσα χοντροκομμένη.
-
3
Προσθέτουμε στη σάλτσα το πληγούρι, το βασιλικό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
-
4
Γεμίζουμε τις ντοματούλες και ρίχνουμε πάνω από τη γέμιση τριμμένο τυρί και προσθέτουμε ένα φύλλαράκι βασιλικό.
-
5
Κλείνουμε τα καπάκια και ρίχνουμε πάνω από κάθε ντοματούλα 1 κ.σ. ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο τυράκι.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 έως να ροδοκοκκινίσουν.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια